Het 20.00 uur journaal stond op het punt te beginnen

De dag van: Tarik Z., de nasleep en 't weer

Vandaag weinig tijd gehad om het nieuws in de gaten te houden? Dit is een selectie van NOS op 3.

De sfeer op de nieuwsredactie van de NOS was anders dan anders, ook bij NOS op 3. Dit kwam natuurlijk doordat gisteren de 19-jarige Tarik Z. met een wapen (nep, zo bleek later) de NOS-studio wist binnen te dringen. Hij werd uiteindelijk overmeesterd door de politie.

Bekijk hieronder de beelden terug uit de studio, toen presentator Herman van der Zandt van verslaggever Martijn Bink hoorde dat er een man met een wapen rondliep. Wat de reacties op de nieuwsvloer waren, kan je hier teruglezen.

'Jongens, weg hier'

Een dag na het incident is de grote vraag: hoe is het gesteld met de veiligheid in het NOS-gebouw en op het Mediapark? De algemene conclusie is dat de beveiligers goed gehandeld hebben, maar dat er opnieuw gekeken moet worden naar de beveiliging van het NOS-gebouw.

Ook was er discussie over de vraag waarom het lang duurde voordat NPO 1 weer kon uitzenden. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie: "Dit kan natuurlijk niet. Op geen enkel moment."

De verdachte, Tarik Z., heeft inmiddels verklaard dat hij alleen handelde. Wat zijn motief was, wordt nog onderzocht. Met de beveiligers, die door Tarik Z. werden bedreigd, gaat het naar omstandigheden goed.

Moddergevecht

Anders nieuws

Heb je een blaasontsteking of chlamydia opgelopen? Dat is tot nu toe makkelijk te genezen met antibiotica. Maar in de toekomst zijn dit soort relatief onschuldige kwaaltjes mogelijk een stuk minder makkelijk te verhelpen, doordat bacteriën steeds beter bestand zijn tegen antibiotica.

Een mogelijke oplossing voor het probleem: modder. Amerikaanse wetenschappers roepen op DrugsFromDirt.org mensen wereldwijd op modder naar hen te sturen. Daarmee kunnen wetenschappers nieuwe antibiotica ontwikkelen.

De scheidsrechters die aanstaande zondag de Super Bowl XLIX fluiten, hebben geen zin in een nieuwe 'deflate gate'. Ze gaan daarom de wedstrijdballen pas tien minuten voor de start van de wedstrijd aan de teams geven, schrijft CBS News.

Voor de tweede achtereenvolgende dag leidde het winterweer tot problemen op de weg. Op veel plekken viel dan ook een goed pak sneeuw. Ook in de avond was het glad.

Deel artikel: