Tom Brady van de Patriots geeft de (te zachte bal) af aan LeGarrette Blount
NOS Sport

Kan #DeflateGate de Super Bowl verpesten?

Op 1 februari wordt in Glendale de Super Bowl XLIX, de grote finale van het American Football, tussen New England Patriots en Seattle Seahawks gespeeld. Een mega-evenement met zo'n honderd miljoen televisiekijkers wereldwijd. Dat feestje kan niemand verstoren. Zeker niet in Amerika. Of toch wel?

'Deflategate' houdt de NFL al dagen in zijn greep. Er is een onderzoek gestart naar de Patriots, die zich afgelopen zondag ten koste van Indianapolis Colts plaatsten voor de Super Bowl, mogelijk met niet hard genoeg opgepompte ballen.

Voor of na de Superbowl?

Ruim twee uur voor de aftrap controleerde de scheidsrechter de ballen van New England. Toch kon het gebeuren dat elf van de twaalf ballen te zacht waren. De NFL onderzoekt of er opzet van de Patriots in het spel is. Een zachtere bal biedt meer grip en vliegt trager door de lucht.

De uitslag van het onderzoek zal waarschijnlijk na de Super Bowl komen, maar als voor die tijd bekend wordt of de Patriots schuldig zijn aan het laten leeglopen van de ballen, kan de NFL het team terugtrekken voor de Super Bowl. Zover zal het ongetwijfeld niet komen. Een boete of het ontnemen van de draftpick ligt meer voor de hand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl