Transferblog
NOS VoetbalAangepast

Soap voorbij: Gent neemt Omgba alsnog over van NAC • Hummels (35) tekent bij AS Roma

In dit blog lees je het belangrijkste nieuws over de transfermarkt in het voetbal

  • In Nederland was het maandag 'deadline day'
  • In Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk was de markt al dicht
  • In onder meer België, Turkije, Griekenland en Rusland is de transfermarkt nog geopend

Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan bovenin op het belletje.


Soap voorbij: KAA Gent neemt Omgba over van NAC

En nu dan echt: de transfersoap rondom Aimé Omgba is voorbij. NAC en KAA Gent zijn het eens over de overstap van de 21-jarige middenvelder naar de Belgische club.

De transfer kwam met horten en stoten tot stand. NAC liep een recordbedrag (3,4 miljoen euro) mis omdat Omgba niet door de medische keuring kwam in Gent. De Belgen verlaagden het bod, waarna NAC de stekker uit de deal trok. Omgba spande een arbitragezaak aan tegen NAC en meldde zich ziek.

NAC en Gent zijn nu alsnog tot een akkoord gekomen. Omgba was goed voor tien doelpunten en tien assists in 52 duels in de eerste divisie.

"Ik heb lang moeten wachten op deze dag, maar ben heel blij dat het nu eindelijk zover is", aldus Omgba via de kanalen van zijn nieuwe club. "Het einde bij NAC was niet zoals ik gehoopt had. Toch wil ik de club bedanken voor de kansen die ik er kreeg. Vanaf nu kijk ik vooruit. Ik wil mijn nieuwe ploegmaats zo snel mogelijk leren kennen en kan niet wachten tot ik me kan tonen aan de fans."

FIFA keurt Ajax-transfer Sulemana niet goed

Southampton-aanvaller Kamaldeen Sulemana komt niet naar Ajax. De Ghanees, die de naar Saudi-Arabië vertrokken Steven Bergwijn op moest volgen, is net te laat ingeschreven bij wereldvoetbalbond FIFA.

Transfervrije Hummels naar AS Roma

AS Roma heeft Mats Hummels vastgelegd. De 35-jarige verdediger tekent voor de rest van dit seizoen. Hij was transfervrij nadat zijn contract bij Borussia Dortmund was afgelopen. De Duitser sloot zijn periode bij Dortmund, waarvoor hij in 13 seizoenen meer dan 500 wedstrijden speelde, af met de verloren Champions League-finale tegen Real Madrid.

Hummels speelde tussendoor ook nog drie seizoenen voor Bayern München, de club waarvoor hij in 2007 debuteerde.

AS Roma is een van de tegenstanders van AZ in de Europa League.

Daar is de bevestiging van NEC!

De KNVB had de transfer al gemeld, maar NEC zelf nog niet. Nu is dat wel het geval. Rakan Al-Ghamdi wordt door de Nijmegenaren gehuurd van Al-Nassr, de club waar Cristiano Ronaldo onder contract staat. De 18-jarige middenvelder sluit aan bij het onder de 21-team van NEC.

Promes gaat in Dubai voetballen

Quincy Promes gaat voetballen in Dubai. De veroordeelde aanvaller tekent een contract bij United FC in Dubai, dat uitkomt op het tweede niveau in de Verenigde Arabische Emiraten.

Volgens Russische media zit er een bijzondere clausule in het contract. Promes zit op dit moment vast in de Verenigde Arabische Emiraten in afwachting op zijn uitlevering aan Nederland, daar heeft het Nederlands Openbaar Ministerie om gevraagd.

De clausule zou ervoor kunnen zorgen dat Promes gratis kan terugkeren naar zijn vorige club Spartak Moskou, als hij het land mag verlaten.

WK-revelatie Ounahi naar Panathinaikos

Na zijn indrukwekkende WK werd Azzedine Ounahi in verband gebracht met clubs als Paris Saint-Germain en Napoli, inmiddels is de Marokkaanse middenvelder een teleurstellend avontuur bij Olympique Marseille verder en gaat hij in Griekenland zijn geluk beproeven.

Panathinaikos huurt Ounahi voor één seizoen van Marseille, waar hij geen basisplaats meer had.

De transfermarkt in Griekenland is nog tot en met 11 september geopend.

Slepende soap Omgba lijkt toch happy end te krijgen

De transfersoap rondom NAC-speler Aimé Omgba lijkt voorbij. Alle partijen zouden toch tot een akkoord zijn gekomen over de transfer van de 21-jarige middenvelder naar het Belgische KAA Gent.

Eerder liep NAC Breda een recordbedrag (3,4 miljoen euro) mis omdat Omgba niet door de medische keuring bij de Belgische club kwam. Gent verlaagde het bod, daarna trok NAC de stekker uit de deal en spande Omgba een arbitragezaak aan tegen NAC omdat hij van z'n contract af wilde (hij verloor). Cliffhanger op cliffhanger dus.

Een happy end lijkt nabij, vanmiddag zal NAC Omgba officieel uitzwaaien richting de zuiderburen, zo melden onder andere het AD en Voetbal International.

De transfermarkt in België is nog tot en met 6 september geopend.

Gratis en voor niks: het transfervrije elftal

Depay maakt ook onderdeel uit van de 'Free Agent XI' van de BBC. Hij heeft zelfs een basisplaats, waarbij het Anthony Martial op de bank houdt.

Op die bank overigens nog een bekende naam: Davy Klaassen.

'Depay onderhandelt met Braziliaanse topclub Corinthians'

De nog clubloze Memphis Depay onderhandelt met het Braziliaanse Corinthians, meldt de gerenommeerde Braziliaanse sportkrant O Globo.

De 30-jarige Depay zou aanvankelijk niet enthousiast zijn over het idee om in Brazilië te gaan spelen, maar ziet nu toch kansen. Het salaris van 4,8 miljoen euro per jaar dat in Braziliaanse media circuleert, zou daar weleens iets mee te maken kunnen hebben.

Depay is transfervrij, omdat zijn contract bij Atlético Madrid deze zomer af is gelopen. Zijn clubloze status kostte hem al zijn plek in het Nederlands elftal, hij is door bondscoach Ronald Koeman niet opgeroepen voor de interlands tegen Bosnië & Herzegovina en Duitsland.

Depay zou ook de mogelijkheid hebben om in Saudi-Arabië en Mexico aan de slag te gaan.

Memphis Depay

'Ten Hag kan Casemiro in Turkije kwijt'

Hij werd na de 3-0 nederlaag van Manchester United tegen Liverpool als hoofdschuldige aangewezen en kan de club nu via de achterdeur verlaten: Casemiro.

Volgens Turkse media is Manchester United in gesprek met Galatasaray over een huurtransfer van de Braziliaanse middenvelder.

Casemiro werd tegen Liverpool in de rust gewisseld door trainer Erik ten Hag. United haalde met Manuel Ugarte op de valreep een nieuwe defensieve middenvelder, waardoor de kans op speeltijd voor de 32-jarige Casemiro geslonken is.

De transfermarkt in Turkije is nog tot en met 13 september geopend.

KNVB meldt transfer die NEC nog niet heeft gemeld

De KNVB heeft dinsdag laten weten dat de laatst overgeschreven transfer op 'deadline day' de transfer was van Rakan Al-Ghamdi naar NEC. De speler zou gehuurd worden van Al-Nassr, maar het frappante is: NEC heeft daar nog helemaal niks over gemeld.

De Nijmeegse club heeft als laatste binnenkomende transfer de komst van Lefteris Lyratzis van PAOK Saloniki gemeld.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Feyenoord laat Lingr terugkeren naar Slavia Praag

Ondrej Lingr gaat na een jaar alweer weg bij Feyenoord. De Tsjechische middenvelder werd vorig jaar op huurbasis overgenomen van Slavia Praag, maar de transfer bleek geen match.

"In de zoektocht naar meer minuten zijn Feyenoord en ik tot de conclusie gekomen dat een andere koers beter is", zegt Lingr op de clubsite van de Rotterdammers.

De Tsjech kwam afgelopen seizoen in 28 wedstrijden uit voor Feyenoord. Daarin scoorde Lingr vier keer.

Ondrej Lingr

Almere City legt transfervrije Tahiri vast

Anas Tahiri gaat naar Almere City. De ploeg uit Flevoland heeft de transfervrije 29-jarige middenvelder voor twee seizoenen vast kunnen leggen. Tahiri speelde de laatste twee seizoenen bij sc Heerenveen.

Tahiri speelde eerder ook voor het Belgische SK Lierse, RKC Waalwijk en het Roemeense Cluj.

Anas Tahiri

Onduidelijkheid rond Sulemana kan nog dagen duren

Het is nog steeds niet duidelijk of Ajax Kamaldeen Sulemana kan verwelkomen als nieuwe versterking. De club had maandagavond laat overeenstemming bereikt met de aanvaller en zijn club Southampton over een huurcontract van een seizoen. Maar het is onduidelijk of de Amsterdammers hem op tijd hebben aangemeld bij de KNVB en FIFA.

Ajax houdt er nu ook rekening mee dat het wellicht nog dagen kan duren voordat er duidelijkheid komt rond de transfer van de Ghanees.

De Amsterdamse club wilde Sulemana huren van Southampton. Dit nadat Steven Bergwijn gisteravond alsnog een transfer maakte. Het Saudische Al-Ittihad legde zo'n 20 miljoen euro neer voor de 26-jarige buitenspeler

Komt 'ie nog?

Kamaldeen Sulemana zit op dit moment ongetwijfeld te nagelbijten. En met hem Alex Kroes en Francesco Farioli.

Ajax liet gisteren weten dat de Ghanese aanvaller "op de valreep" was aangemeld als Ajacied bij de FIFA, maar 13 uur en 14 minuten na het sluiten van de Nederlandse transferwindow is hij nog steeds niet gepresenteerd.

Wordt vervolgd...

PSV bevestigt komst Ndala

PSV meldt dat het in de laatste uurtjes van de transfermarkt Joel Ndala heeft overgenomen van Manchester City. De 18-jarige linksbuiten wordt voor een jaar gehuurd met optie tot koop en begint bij Jong PSV.

Ajax Vrouwen haalt 17-jarige Van Egmond 'voor recordbedrag'

Bo van Egmond, nu met Oranje onder-20 in Colombia voor het WK, verkast van PEC Zwolle naar Ajax. De pas 17-jarige aanvaller heeft een contract getekend voor drie jaar.

Volgens PEC Zwolle is ze 'voor een recordbedrag' verkocht.

FC Porto boos op Al-Ittihad na keuze voor Bergwijn

FC Porto heeft fel gereageerd op de mislukte transfer van Wenderson Galeno naar Al-Ittihad.

De club uit Saoedi-Arabië koos ineens toch voor Steven Bergwijn van Ajax, ten koste van Galeno. Porto had gerekend op een lucratieve transfer van de 26-jarige aanvaller, een deal die zo goed als rond was.

In een statement laat FC Porto weten dat het een klacht zal indienen bij de voorzitter van Al-Ittihad en de Saudi Pro League.

VVV-Venlo maakt selectie rond met De Waal

In de laatste uren van de transferperiode heeft VVV-Venlo Max de Waal binnengehaald. De 22-jarige middenvelder komt op huurbasis direct over van Willem II.

Ajax wacht nog op bevestiging transfer Sulemana

De transfermarkt is inmiddels al dicht, dus is de vraag: is de huurtransfer van Southampton-speler Kamaldeen Sulemana naar Ajax nog rondgekomen?

Ajax verwacht daar dinsdag duidelijkheid over te krijgen. De club heeft de documenten op de valreep ingediend, maar heeft de bevestiging daarvan nog niet ontvangen.

De Amsterdammers zien Sulemana graag komen vanwege het vertrek van Steven Bergwijn.

Al-Ittihad strikt ook Danilo Pereira

Al-Ittihad is zeer actief op de slotminuten van de markt. Naast Bergwijn trekt de ploeg uit Saudi-Arabië ook de Portugese back Danilo Pereira aan.

Bergwijn verkast naar Saudi-Arabië, verwachting is dat Sulemana rondkomt

De transfer van Bergwijn naar Al-Ittihad is rond. De Ajax-aanvaller verhuist voor ruim 21 miljoen euro naar Saudi-Arabië.

De verwachting is dat de huurtransfer van Kamaldeen Sulemana van Southampton naar Ajax ook nog rond gaat komen.

Bergwijn is door de medische keuring

Steven Bergwijn is door de medische keuring gekomen. De clubs moeten er nog uitkomen, maar dat gaat vermoedelijk wel gebeuren.

Dat betekent dat Sulemana als vervanger van Bergwijn nog heel even in de wachtkamer zit, maar ook die transfer gaat rondkomen, zo is de verwachting van alle partijen.

ADO haalt echte ADO-speler

ADO Den Haag heeft maandagavond wel een echte ADO-speler gehaald. Diogo Tomas. Een 27-jarige centrale verdediger met een keurige snor en een goede mat. Die misstaat zeker niet in Den Haag.

Koster: ‘Bij Ajax Vrouwen nog één aanvalster erbij’

Waar de transferdeadline bij de mannen vanavond is, hebben de vrouwen nog tot 16 september voor transfers. Ajax kende een drukke zomer met onder meer de verkoop van topscorer Romée Leuchter (Paris Saint-Germain) en Chasity Grant (Aston Villa).

Daar blijft het bij, als het aan Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal bij Ajax, ligt. "In theorie kan er nog van alles gebeuren, maar we hebben gezegd dat dit de selectie is en dat er alleen nog één speelster bij komt. Een aanvalster. Dat moet de komende dagen gebeuren."

Koster laat de contractonderhandelingen aan technisch directeur Alex Kroes van Ajax. "Daar ben ik heel blij mee en dat kan hij heel goed. Onderhandelen vind ik het minst leuk en dat heb ik ook aangegeven. Ik geef bij Alex aan wat ik maximaal kwijt wil en hij regelt het."

"Alex is zeer betrokken en heeft een duidelijke visie", gaat Koster verder. "Ik geef aan hoe ik dingen zie vanuit de vrouw en het vrouwenvoetbal. Hij leert veel van mij en ik veel van hem. We hebben veel waardevolle gesprekken."

Regeer zag transfer naar Benfica afketsen

FC Twente-speler Youri Regeer had deze zomer naar het Portugese Benfica kunnen vertrekken, maar de clubs kwamen er niet uit. De 21-jarige rechtsback stapte vorig jaar van Ajax over naar Twente en tekende tot medio 2027.

"Benfica heeft zich gemeld bij Twente en bij mij, maar helaas is het niet doorgegaan", zegt Regeer maandagavond bij de Eredivisie Awards. "Het is zo. Ik ben bij een mooie club en ga niet bij de pakken neerzitten."

AS Roma haalt transfervrije Hermoso

AS Roma, tegenstander van AZ in de Europa League, heeft de transfervrije verdediger Mario Hermoso naar Italië gehaald. De 29-jarige Spanjaard komt over van Atlético Madrid, waar zijn contract deze zomer afliep.

Hermoso doorliep de jeugdopleiding van Real Madrid en kwam uit voor Real Valladolid en Espanyol, voordat hij in 2019 voor 25 miljoen euro naar Atlético Madrid ging. Hij veroverde met de club de landstitel in 2021.

AZ speelt op 23 januari in Alkmaar tegen AS Roma in de Europa League.

Mario Hermoso

'Ndala komt nog naar PSV, Eindhovenaren zijn klaar'

PSV heeft ook de laatste aanwinst voor deze transferperiode binnen, zo meldt Rik Elfrink. Joel Ndala komt over van Manchester City. De bevestiging volgt morgen waarschijnlijk. Daarmee is PSV klaar op de transfermarkt.

Feyenoord haalt middenvelder Hwang binnen

Feyenoord heeft na het aantrekken van verdediger Jordan Lotomba nog een slag geslagen op de transfermarkt. De 27-jarige Hwang In-beom komt over van Rode Ster en tekent een contract voor vier seizoenen in De Kuip.

De Zuid-Koreaan Hwang begon zijn voetbalcarrière in de jeugdopleiding van Daejeon Hana Citizen, in zijn geboortestad Daejeon. Voor die club maakte hij in 2015 als 18-jarige zijn debuut en hij werd twee maanden later ook gelijk de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van die club.

Via Vancouver Whitecaps en Roebin Kazan kwam Hwang in 2022 terecht bij de Griekse topclub Olympiakos, waar hij aan het einde van zijn debuutseizoen werd verkozen tot een van de beste spelers van de Griekse competitie.

Bij Rode Ster werd de 60-voudig Koreaans international een van de dragende krachten van het elftal. Daar won hij de landstitel en de beker. Ook werd hij afgelopen seizoen in Servië uitgeroepen tot de beste speler van het afgelopen seizoen.

Hwang is nog niet speelgerechtigd.

Hwang In-beom

Bakayoko blijft bij PSV en wil bijtekenen

Johan Bakayoko vertrekt definitief niet bij PSV. Dat heeft de aanvaller maandagavond tegenover de NOS laten weten. Een transfer naar Saudi-Arabië ziet de Belg niet zitten en de sterspeler van PSV wil nu zelfs bijtekenen in Eindhoven.

Daardoor maken ze zich in Eindhoven op voor een redelijk rustige avond op 'deadline day'. Eerder liet Marcel Brands nog ontvallen dat er alleen nog wordt gewerkt aan de komst van 18-jarige aanvaller Joel Ndala. De jonge speler moet op huurbasis overkomen van Manchester City.

Bakayoko blijft in Eindhoven en wil misschien contract verlengen: 'Natuurlijk'

NEC haalt Griekse rechtsback als opvolger Van Rooij

NEC gaat de rechtsachter Lefteris Lyratzis huren van PAOK Saloniki, dat meldt algemeen directeur Wilco van Schaik net bij ESPN. Lyratzis moet de opvolger worden van Bart van Rooij, die twee weken geleden naar FC Twente vertrok.

Eerder deze transferperiode haalde de Nijmeegse club ook al een andere Griekse speler op bij PAOK. Toen kwam de 20-jarige middenvelder Argyris Darelas over.

Lotomba naar Feyenoord

Feyenoord heeft de opvolger van Lutsharel Geertruida binnen. De 25-jarige Jordan Lotomba komt over van OGC Nice. De achtvoudig Zwitsers international heeft een contract tot medio 2027 getekend.

Transfer van Bergwijn is zo goed als rond, Sulemana nog niet

De transfer van Steven Bergwijn van Ajax naar Al-Ittihad is zo goed als rond, zo melden bronnen aan de NOS. De aanvaller hoeft alleen nog door de medische keuring te komen, die is vanavond in Amsterdam. Als Bergwijn dat goed doorstaat, wil de Amsterdamse club graag Kamaldeen Sulemana huren van Southampton.

Die deal is nog niet rond.

'Ajax blaast interesse in Sulemana nieuw leven in'

Ajax heeft in de zoektocht naar een mogelijke vervanger voor Steven Bergwijn de oude scoutingrapporten maar eens afgestoft. Volgens De Telegraaf willen de Amsterdammers Kamaldeen Sulemana van Southampton huren.

De 22-jarige Sulemana werd in de zomer van 2021 ook al nadrukkelijk met Ajax in verband gebracht, maar verkaste uiteindelijk naar Stade Rennais. Anderhalf jaar geleden pikte Southampton hem op in West-Frankrijk.

Het vertrek van Bergwijn bij Ajax zou vallen of staan met de komst van een vervanger.

'Galatasaray verlost Osimhen en Napoli van elkaar'

Opmerkelijk nieuws uit Italië, dat steeds meer tractie krijgt: Victor Osimhen die op huurbasis van Napoli naar Galatasaray verkast.

Osimhen wil al maandenlang vertrekken en werd dit weekend niet door Napoli ingeschreven voor de Serie A. De Nigeriaanse spits traint ook niet mee met de selectie van de Italiaanse club, die met Romelu Lukaku al een vervanger voor hem haalde.

De transfermarkt in de grote Europese competities is sinds de nacht van vrijdag op zaterdag gesloten, waardoor Osimhens keuzes beperkt zijn.

RKC haalt Belgische verdediger van Genk

RKC heeft zich verzekerd van de diensten van Faissal Al Mazyani. De 19-jarige Belg komt over van KRC Genk en heeft een contract voor drie jaar ondertekend.

Al Mazyani kan volgens technisch directeur Mo Allach "op meerdere posities in de verdediging uit de voeten".

Willem II verwelkomt verdediger van Newcastle United

Willem II heeft zich op de slotdag van de transfermarkt versterkt met Miodrag Pivas. Een 19-jarige verdediger van Newcastle United. De Serviër tekende ruim een maand geleden een contract bij de Engelse club die hem overnam van het Servische FK Jedinstvo Ub.

Pivas kijkt uit naar zijn verblijf in Nederland. 'Voor mijn ontwikkeling moet ik vooral trainen en minuten maken op het hoogste niveau. Willem II staat erom bekend jonge spelers een kans te geven. Ik hoop dat ik hier ervaring kan opdoen om die vervolgens mee te nemen naar mijn hogere doel, spelen in de Premier League.'

De Serviër is nog wel in afwachting van zijn werkvergunning. Wanneer dat geregeld is, kan hij in actie komen.

Heerenveen huurt Noors jeugdinternational

De 20-jarige Nikolai Hopland speelt het komende seizoen bij sc Heerenveen. De Friezen huren de Noors jeugdinternational van het Noorse Aalesunds FK, met een optie tot koop. In zijn geboorteland speelde Hopland 77 officiële duels, waarvan 43 op het hoogste niveau.

"Sinds het vertrek van Sven van Beek waren we op zoek naar een extra centrale verdediger", vertelt algemeen directeur Ferry de Haan op de site van sc Heerenveen. "Nikolai kan op beide posities centraal achterin spelen en verzorgt bovendien graag het voetbal van achteruit. Hij is een jonge en talentvolle verdediger. "

'Bergwijn mogelijk toch nog weg, Al-Ittihad denkt aan Ajacied'

Waar technisch directeur Alex Kroes van Ajax hardop uitsprak dat hij geen beweging meer op de transfermarkt verwacht, gaat dat misschien toch gebeuren. Al-Ittihad trekt aan Steven Bergwijn, zo meldt Voetbal International.

Mocht Al-Ittihad door willen pakken, dan is er haast geboden. De Saudische transfermarkt sluit namelijk om 0.00 uur.

Eerder op de dag probeerde Al-Ittihad al Leandro Trossard los te weken bij Arsenal, maar Arsenal en Trossard hadden daar geen zin in. Daarop lijkt de club dus te zijn doorgeschakeld naar Bergwijn.

Mocht Bergwijn vertrekken uit Amsterdam, dan komt Ajax "in allerijl" in actie om nog een vervanger te halen, zo meldde Kroes. Ook in Nederland is de transfermarkt nog tot middernacht open.

Ajax komt alleen nog in actie op de transfermarkt als Steven Bergwijn wordt verkocht

Feyenoord verhuurt Bullaude aan Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft zich voor het komende seizoen verzekerd van de diensten van middenvelder Ezequiel Bullaude. De Argentijn komt op huurbasis over van Feyenoord, waar hij niet op speeltijd kon rekenen.

Vorig seizoen verhuurden de Rotterdammers de 23-jarige Bullaude ook al: in zijn thuisland speelde hij een jaar lang voor Boca Juniors.

De middenvelder kwam tot nu toe negen keer in actie voor Feyenoord.

PSV maakt komst Nagalo wereldkundig

De tweet die je wist dat zou komen is daar: PSV verwelkomt Adamo Nagalo. De in Ivoorkust geboren international van Burkina Faso heeft een contract tot de zomer van 2029 ondertekend in Eindhoven.

De 21-jarige Nagalo komt over van het Deense Nordsjaelland.

Ajax is klaar op de transfermarkt

De transferzomer zit erop voor Ajax, vertelt technisch directeur Alex Kroes aan de NOS. "Bij Ajax gebeurt niets meer." Kroes houdt nog een kleine slag om de arm: als er toch nog beweging rondom Steven Bergwijn komt, zal er "in allerijl" nog een vervanger komen voor de aanvaller.

'PSV gaat 18-jarige Engelsman van City huren'

PSV gaat op de laatste dag van de transfermarkt de voorhoede versterken: volgens de Engelse transferexpert David Ornstein is Joel Ndala op weg naar Eindhoven.

De 18-jarige Ndala wordt aanvankelijk voor een jaar gehuurd van Manchester City, waar hij de voorbereiding met het eerste elftal heeft meegedraaid. Als aan bepaalde voorwaarden voldaan wordt, moet PSV de jonge Engelsman voor een bedrag van 7 tot 10 miljoen euro definitief overnemen, waarbij City dan weer een terugkoopoptie heeft.

Ndala, een rechtsbenige linksbuiten met een goede dribbel, zou naar verluidt ook in de belangstelling staan van onder meer AC Milan. In een eerder stadium werd Ajax met hem in verband gebracht.

Joel Ndala

Skov Olsen nog niet naar Rotterdam

Voetbal International meldt dat Club Brugge nog steeds meer vraagt voor Andreas Skov Olsen dan Feyenoord wil betalen.

De Rotterdammers zouden daarom momenteel op meerdere borden schaken.

Kongolo naar NAC

NAC heeft Terence Kongolo terug naar Nederland gehaald. De 30-jarige verdediger, die in 2012 van Feyenoord naar AS Monaco ging, tekent voor twee jaar in Breda.

Technisch directeur Peter Maas is blij met de benutte 'buitenkans' op deadline day. "We zochten nog een buitenkans qua ervaring en power, zodat onze staf meer ruimte heeft om te variëren. We geloven dat hij met zijn profiel een goede toevoeging kan zijn met het oog op handhaving in de eredivisie."

Kongolo komt transfervrij over van Fulham, dat hem afgelopen seizoen uitleende aan Rapid Wien.

Telegraaf verwacht geen transfervuurwerk bij Ajax meer

Waar het in Rotterdam en Eindhoven een drukke dag lijkt te worden, zou het in Amsterdam best eens stil kunnen blijven. De Telegraaf meldt dat Ajax alleen nog in actie komt als Steven Bergwijn nog verkocht wordt.

De kans dat dat gebeurt, lijkt niet heel groot. Donderdag vertelde technisch directeur Alex Kroes nog dat er rondom Bergwijn niks concreets speelde.

De afgelopen dagen zongen er nog wat geruchten rond over de komst van Christian Eriksen, Mike Trésor en Hakim Ziyech, maar het ziet er voorlopig dus niet naar uit dat daar echt wat van gaat komen.

Ajax haalde deze zomer Daniele Rugani (huur), Bertrand Traoré (transfervrij) en Wout Weghorst (gekocht van Burnley).

Deadline day!

Het is vandaag deadline day voor eredivisieclubs. Tot 23.59 uur vanavond mogen Nederlandse technische directeuren helemaal los.

Vooral bij Feyenoord en PSV lijkt er nog een hoop te gaan gebeuren. Daarover lees je hieronder meer.

'Feyenoord haalt Lotomba en Hwang en wil ver gaan voor Skov Olsen'

In Studio Voetbal bespreekt Dennis van Eersel, Feyenoord-watcher van RTV Rijnmond, de laatste transferontwikkelingen bij Feyenoord. Voor Jordan Lotomba (25, Zwitserse rechtsback van OGC Nice) en Hwang In-beom (27, Zuid-Koreaanse middenvelder van Rode Ster Belgrado) staat volgens Van Eersel maandag een medische keuring gepland.

Bovendien willen de Rotterdammers ver gaan voor Andreas Skov Olsen (24, Deense rechtsbuiten van Club Brugge)

'Feyenoord haalt Lotomba en Hwang en wil ver gaan voor Skov Olsen'

Van der Vaart: 'Weghorst brengt Ajax energie en ergernis'

Van der Vaart: 'Weghorst brengt Ajax energie en ergernis'

Afellay: 'Met Flamingo in de verdediging kan PSV Champions League niet in'

Afellay: 'Met Flamingo in de verdediging kan PSV Champions League niet in'

'Feyenoord wil recordsom betalen voor Skov Olsen'

Morgen, op de slotdag van de transfermarkt, hoopt Feyenoord nog flink toe te slaan. Naast de Zuid-Koreaan Hwang In-beom (zie hieronder) moet ook Andreas Skov Olsen naar De Kuip komen.

Volgens VI is Feyenoord bereid om het eigen clubrecord te breken om de Deense rechtsbuiten van Club Brugge binnen te halen. Dávid Hancko is met 8,3 miljoen de duurste aankoop ooit van Feyenoord, maar voor Skov Olsen (24) moet mogelijk meer dan 10 miljoen betaald worden.

Feyenoord-coach Brian Priske hoopte naast Skov Olsen nog een landgenoot aan te trekken. Maar middenvelder Mads Bistrup van Red Bull Salzburg blijkt te duur.

Skov Olsen in actie bij het EK voor Denemarken

Nagalo gespot in Eindhoven

Eerder bereikte PSV een akkoord met Adamo Nagalo en FC Nordsjaelland. De speler van FC Nordsjaelland moet de nieuwe centrale verdediger van PSV worden.

De 21-jarige international van Burkina Faso werd vandaag gespot in Eindhoven.

Feyenoord akkoord met Zuid-Koreaan Hwang

Feyenoord heeft een akkoord bereikt met Rode Ster Belgrado over de Zuid-Koreaanse verdediger Hwang In-beom, zo melden AD en VI. Hwang heeft een afkoopclausule van 8 miljoen in zijn contract.

Hwang speelt sinds 2023 bij Rode Ster Belgrado in de Servische competitie. Vorig seizoen was hij goed voor 4 goals en 4 assists.

Daarvoor speelde hij onder andere voor Olympiakos en Roebin Kazan.

Hwang In-Beom

Olij treurt niet over uitblijven transfer: 'Blijf lekker bij Sparta'

Sparta-keeper Nick Olij, die is opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal, gaat na de wedstrijd bij Willem II (1-2 winst) in op het uitblijven van een transfer in deze transferperiode, ondanks dat er enkele clubs concrete belangstelling hadden.

"Ik blijf lekker bij Sparta", zegt Olij. "Ik heb geen treurmoment gehad. Ik speel voor een geweldige club en trots hier te spelen."

Olij treurt niet over uitblijven transfer: 'Blijf lekker bij Sparta'

Dynamo Kyiv verhuurt Lonwijk opnieuw

Justin Lonwijk

Justin Lonwijk wordt ook dit seizoen verhuurd door Dynamo Kyiv. De door PSV opgeleide middenvelder gaat nu zijn geluk beproeven in Denemarken bij Viborg.

Eerder speelde Lonwijk op huurbasis bij Anderlecht en Fortuna Sittard. In 2022 nam Dynamo de inmiddels 24-jarige Lonwijk nog voor 1,5 miljoen over van Viborg.

Feyenoord haalt Bulgaarse keeper

Feyenoord heeft met Plamen Andreev een nieuwe keeper aangetrokken. De 19-jarige Bulgaar komt over van Levski Sofia, waarvoor hij al 73 duels in het eerste elftal speelde.

"Ik kijk ernaar uit mijn ontwikkeling als mens en doelman hier verder door te trekken én te slagen bij deze geweldig, grote club", zegt Andreev op de website van Feyenoord. Hij tekent tot medio 2029.

Door de afgeketste transfer van Justin Bijlow (die niet door de medische keuring kwam bij Southampton) zit Feyenoord ruim in de keepers. Ook Timon Wellenreuther en Mikki van Sas behoren tot de selectie van trainer Brian Priske.

Benfica staat op het punt trainer Schmidt te ontslaan

Benfica gaat trainer Roger Schmidt op korte termijn ontslaan. Het ontslag is nog niet definitief, maar omdat de Portugese topclub een beursgenoteerd bedrijf is moet het belangrijke beslissingen als deze van tevoren aankondigen. De site van de financiële toezichthouder in Portugal maakt melding van het naderende ontslag.

De oud-trainer van PSV kwam twee jaar geleden naar Lissabon en werd één keer kampioen. Vorig seizoen ging de landstitel naar Sporting.

Benfica speelt dit seizoen in de Champions League onder meer tegen Feyenoord. Dat duel staat voor 23 oktober op het programma.

Benfica won twee van de vier wedstrijden van het huidige seizoen. De club speelde gisteren gelijk (1-1) tegen Moreirense en staat op de zesde plaats van de ranglijst, twee punten achter onder meer concurrenten Porto en Sporting.

Trainer Roger Schmidt eerder deze maand, tijdens de competitiewedstrijd tegen Famalicão

Karsdorp is PSV'er

Daar is de bevestiging: PSV heeft Rick Karsdorp binnen. De oud-Feyenoorder tekent voor één seizoen in Eindhoven, met een optie op een extra jaar.

Bij PSV moet Karsdorp Jordan Teze opvolgen als rechtsback.

Groningen neemt afscheid van Van Veen

Kevin van Veen kwam vorig seizoen met veel bombarie naar FC Groningen. De verwachtingen waren hooggespannen rond de spits die net topscorer van de Schotse competitie was geworden, maar hij kon die verwachtingen nooit helemaal waarmaken.

Nu keert Van Veen terug naar het land waar hij zo succesvol was. Hij wordt voor één jaar verhuurd aan St. Mirren.

'Nagalo op weg naar Eindhoven'

Adamo Nagalo is op weg naar Eindhoven, zo meldt onder meer het Eindhovens Dagblad. De speler van FC Nordsjaelland moet de nieuwe centrale verdediger van PSV worden.

Al eerder bereikte PSV een akkoord met zowel Nagalo als Nordsjaelland, maar zijn zaakwaarnemers lagen nog in de weg. Ook die plooien lijken nu gladgestreken. Als hij door de medische keuring komt, zal Nagalo snel worden gepresenteerd bij PSV.

Nagalo aan de bal op de Afrika Cup namens Burkina Faso

Karsdorp in Eindhoven

Al lang zingt de naam van Rick Karsdorp rond bij PSV, en nu is hij ook gespot door een oplettende fan bij medisch centrum Anna TopSupport, waar PSV-aanwinsten hun medische keuring normaliter ondergaan.

De Nederlandse rechtsback is transfervrij nadat zijn contract bij het Italiaanse AS Roma werd ontbonden.

Zian Flemming stapt over binnen competitie

Zian Flemming maakt op huurbasis de overstap van Millwall naar Burnley. Beide teams komen uit in de Championship, het tweede Engelse niveau.

Flemming was in Nederland actief voor (Jong) Ajax, PEC Zwolle, NEC en Fortuna Sittard. Hij stapte in 2022 over naar Millwall en maakte daar een goede indruk. Flemming was in twee seizoenen goed voor 23 goals en acht assists in de competitie.

Flemming als Fortuna Sittard-speler

Sterling tekent bij Arsenal, Sancho naar Chelsea

Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline is er in de Premier League nog een aardig carrousel gaan draaien rond een aantal buitenspelers.

Raheem Sterling is toe aan zijn vierde (top)club in Engeland. Hij speelde eerder voor Liverpool en Manchester City en maakt nu van Chelsea de overstap naar Arsenal. Het gaat om een huur van een jaar.

Chelsea moest op zijn beurt wel het aantal spelers in de selectie op peil houden, dus strikten de 'Blues' ook een nieuwe buitenspeler. Transferexpert Fabrizio Romano meldt dat al het papierwerk op tijd rond is gekomen en dat Jadon Sancho bij Chelsea heeft getekend. Zo wordt Sancho verlost van zijn zeer moeizame huwelijk met Manchester United en vooral Erik ten Hag.

Haller naar Leganés

In de slotseconden van de markt nog een opmerkelijke deal. Sébastien Haller (30), ooit een recordaankoop van Ajax, maakt op huurbasis de overstap van Borussia Dortmund naar Leganés.

Die bescheiden Spaanse club is sterk aan het seizoen begonnen, bezet de zesde plek in La Liga en is nog ongeslagen.

Sebastien Haller

Nketiah maakt transfer binnen Londen

Eddie Nketiah verlaat Arsenal en trekt voor zo'n 35 miljoen euro naar stadgenoot Crystal Palace. De 25-jarige aanvaller kende vorig seizoen een sterke start bij Arsenal, maar kwam naar verloop van tijd steeds minder vaak aan spelen toe.

Bakker op huurbasis naar Lille

Mitchel Bakker ontbrak vanavond in de wedstrijdselectie van Atalanta voor de wedstrijd tegen Internazionale (4-0 nederlaag). Een spierblessure, was de officiële lezing.

Een uurtje later blijkt er een andere reden voor zijn afwezigheid. De linksback maakt de overstap naar het Franse Lille, dat Bakker voor een jaar huurt van Atalanta. Lille is in de Champions League een van de opponenten van Feyenoord.

Ugarte van PSG naar United

Anderhalf uur voor het verstrijken van de deadline heeft Erik ten Hag nog een nieuwe speler binnen. Manuel Ugarte maakt voor 50 miljoen plus bonussen de overstap van PSG naar Manchester United.

De Uruguayaanse verdedigende middenvelder speelde slechts één seizoen in Parijs. Daarvoor kwam Ugarte uit voor Sporting Portugal.

Meerdere transfers in Italië

Het gaat nu hard in Italië, waar om middernacht de markt sluit. Deze deals zijn de afgelopen minuten beklonken:

  • Alexis Saelemaekers AC Milan -> AS Roma
  • Danilo Cataldi Lazio -> Fiorentina
  • Tammy Abraham AS Roma -> AC Milan
  • Robin Gosens Union Berlin -> Fiorentina

Villarreal verhuurt Danjuma aan Girona

Villarreal verhuurt Arnaut Danjuma aan competitiegenoot Girona, dat uitkomt in de Champions League. De verhuur is een stap omhoog voor Danjuma, aangezien Villarreal in de Europa League speelt.

Het nieuwe La Liga-seizoen is drie duels onderweg, Danjuma begon iedere wedstrijd in de basis. In zowel de eerste (gelijkspel tegen Atlético Madrid) als tweede wedstrijd (zege op Sevilla) was de 27-jarige aanvaller trefzeker.

Voor Danjuma is dit het derde seizoen op rij dat hij verhuurd wordt. Eerder kwam hij op huurbasis uit voor Tottenham Hotspur en Everton. Girona heeft geen optie tot koop bedongen.

Bij Girona wordt Danjuma teamgenoot van Daley Blind, Gabriel Misehouy en Donny van de Beek.

Napoli haalt McTominay binnen

Daar hebben we Scott McTominay. De Schotse middenvelder maakt de overstap van Erik ten Hags Manchester United naar Napoli.

Het is voor het eerst dat de 27-jarige McTominay een transfer maakt. Hij speelt sinds zijn vijfde bij United. Er is een slordige 30 miljoen gemoeid met de overgang.

Geertruida vertrekt alsnog naar RB Leipzig

Lutsharel Geertruida heeft Feyenoord dan toch verruild voor RB Leipzig. De aanvoerder verlaat de club uit Rotterdam kort voor het verstrijken van de transferperiode in Duitsland. Leipzig betaalt naar verluidt 20 miljoen euro voor de verdediger.

In Duitsland een veel andere grote Europese competities sluit de transfermarkt vanavond. De 24-jarige Geertruida tekent voor vijf jaar bij de club van Oranje-international Xavi Simons en gaat met rugnummer 3 spelen.

Voormalig NEC'er Tavsan van Serie A naar Serie B

Een half jaar na zijn vertrek bij NEC heeft Elayis Tavsan opnieuw een nieuwe club gevonden. De 23-jarige vleugelspeler verruilt Hellas Verona voor Cesena.

Dat is een stap terug voor Tavsan: Hellas speelt in de Serie A en Cesena in de Serie B.

Elayis Tavşan

Kasanwirjo van Feyenoord naar Rangers

Neraysho Kasanwirjo gaat zijn geluk in Schotland beproeven. De 22-jarige verdediger wordt door Feyenoord voor een jaar verhuurd aan Rangers.

FC Groningen haalt middenvelder Resink

FC Groningen heeft de 21-jarige Stije Resink overgenomen van Almere City. De geboren Amsterdammer heeft een contract voor vier seizoenen ondertekend in Groningen.

Met Almere City kwam de middenvelder vorig seizoen tot 32 wedstrijden in de eredivisie. Daarin scoorde hij één keer.

Markt in grote competities bijna dicht

Nog vier uurtjes, en dan sluit de transfermarkt in Engeland, Duitsland, Spanje, Italië, Frankrijk en Schotland. Komen er zo kort voor de deadline nog een paar grote klappers?

In Nederland is de markt nog tot en met dinsdag geopend, net als in bijvoorbeeld Portugal en Saudi-Arabië. In België zijn transfers zelfs nog tot en met 6 september toegestaan. Landen als Zwitserland (9 september), Griekenland (11 september) en Turkije (13 september) volgen nog later.

Bernat op huurbasis naar Villarreal

Paris Saint-Germain laat Juan Bernat op huurbasis vertrekken naar Villarreal. De 31-jarige Spanjaard keert daarmee na tien jaar terug in La Liga, waar hij tot 2014 actief was bij Valencia.

Juan Bernat na een competitieduel met FC Lorient

Van Brederode op huurbasis naar Duitsland

AZ verhuurt Myron van Brederode aan Fortuna Düsseldorf. De club uit de tweede Bundesliga heeft een optie tot koop bedongen voor de 21-jarige aanvaller, die uit de jeugdopleiding van AZ komt.

Van Brederode debuteerde onder voormalig coach Pascal Jansen bij AZ en pendelde de voorbije jaren tussen bank en basis bij de ploeg uit Alkmaar. In de Conference League kwam hij tweemaal tot scoren.

Myron van Brederode in juli, tijdens een oefenwedstrijd tegen FC Nordsjælland

Verdonk verlengt bij NEC

Calvin Verdonk heeft tot medio 2028 bijgetekend bij NEC. De linksback was vorig seizoen een belangrijke pion voor de Nijmegenaren.

Merino, net gestart aan Arsenal-avontuur, zwaar geblesseerd

Mikel Merino, net voor meer dan 40 miljoen euro door Arsenal gekocht van Real Sociedad, ligt er enkele weken uit met een schouderblessure. Hij liep die kwetsbuur op de training op.

Vorig jaar raakte Arsenal Jurriën Timber kort na zijn komst kwijt aan een zware knieblessure. De Oranje-international stond bijna het hele seizoen langs de kant

'Chelsea hoopt Sancho over te nemen'

Chelsea heeft volgens Fabrizio Romano interesse in Jadon Sancho van Manchester United. Afgelopen halfjaar verhuurde United hem aan Borussia Dortmund.

Meer weten over de transferzomer van Chelsea?

Vos definitief naar AC Milan

Ajax neemt afscheid van Silvano Vos. De middenvelder vertrekt naar AC Milan. Trainer Francesco Farioli zette Vos onlangs terug naar Jong Ajax, samen met Borna Sosa, Owen Wijndal en Benjamin Tahirovic.

Alex Kroes, technisch directeur van Ajax, reageert op de website van de club. "Silvano speelde vanaf de jeugd bij onze club en is een echte Ajacied. Ondanks zijn jonge leeftijd speelde hij al drie jaar in Jong Ajax en heeft hij al menig minuten gemaakt in Ajax 1. Helaas heeft hij deze zomer een definitieve stap naar een basisplaats in Ajax 1 niet kunnen maken. Wij wensen hem alle succes bij deze Italiaanse grootmacht."

'Wolves willen Forbs van Ajax kopen'

The Athletic meldt dat Wolverhampton Wanderers Forbs wil overnemen van Ajax. De Engelsen hebben een bod ingediend bij de Amsterdammers.

Ook Lyon had interesse in Forbs, maar de Wolves lijken nu dus door te willen drukken. Voor Engelse clubs is de transfermarkt tot het eind van de dag open.

Ajax hoopt rond de 15 miljoen euro te krijgen voor Forbs.

Slot knuffelt Chiesa

Arne Slot heeft Federico Chiesa verwelkomd bij Liverpool. De Italiaanse aanvaller kwam over van Juventus.

Liverpool kocht deze transferperiode ook keeper Giorgi Mamardashvili, maar die werd verhuurd.

Amrabat onderweg naar Fenerbahçe

Fabrizio Romano deelt een foto van Sofyan Amrabat in een privévliegtuig met een blauw en geel shirt aan. Dan weet je het wel: die gaat naar Fenerbahçe.

Amrabat speelde afgelopen seizoen bij Manchester United, waar hij onder Erik ten Hag lang niet altijd speelde.

'Karsdorp morgen medisch gekeurd bij PSV'

Rick Karsdorp ondergaat morgen in Eindhoven zijn medische keuring. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

PSV is na het vertrek van André Ramalho en Jordan Teze dringend op zoek naar defensieve versterkingen en hoopt die in de 29-jarige rechtsback gevonden te hebben.

De drievoudig Oranje-international staat sinds 2017 onder contract bij AS Roma en voetbalde in Nederland bij Feyenoord.

De Eindhovense landskampioen staat voor een druk weekend. De transfermarkt sluit op 2 september en voor die tijd hoopt PSV nog drie spelers aan te trekken: het 18-jarige Manchester City-talent Joel Ndala, Adamo Nagalo (FC Nordsjælland) en de Australische Marcus Younis.

Rick Karsdorp in het tenue van AS Roma

PEC Zwolle verrast en strikt Monteiro

PEC Zwolle heeft een oude bekende teruggehaald naar de eredivisie: de 30-jarige Jamiro Monteiro heeft een contract voor twee seizoenen, met een optie op een extra jaar, getekend bij de club.

Monteiro speelde tussen 2015 en 2017 op het middenveld van SC Cambuur en Heracles Almelo in de eredivisie. Daarna volgden meerdere buitenlandse avonturen voor de man die werd geboren in Rotterdam maar international is voor Kaapverdië. Zijn omzwervingen brachten hem langs Gaziantepspor, San Jose Earthquakes, Philadelphia Union en FC Metz.

"Het voelt goed om terug te zijn in mijn geboorteland, bij een ambitieuze club in een voor mij bekende competitie", zegt Monteiro. "PEC Zwolle is een mooie club met veel jonge, talentvolle spelers, waar ik met mijn ervaring op en buiten het veld van waarde hoop te zijn."

Jamiro Monteiro op de Afrika Cup eerder dit jaar

'PSV gaat voor Nordsjaelland-verdediger Nagalo'

In de zoektocht naar een centrale verdediger heeft PSV deze zomer nog weinig succes gehad. Sepp van den Berg ging naar Brentford, Mikayil Faye naar Stade Rennes en Ko Itakura blijft vooralsnog bij Borussia Mönchengladbach.

VI meldt dat de Eindhovenaren daarom de aandacht hebben verlegd naar een volgend target: Adamo Nagalo, een centrale verdediger van het Deense FC Nordsjaelland. De 21-jarige werd geboren in Ivoorkust, komt uit voor Burkina Faso, en speelde in de Right to Dream Academy in Ghana.

'RB Leipzig meldt zich vlak voor deadline voor Geertruida'

RB Leipzig heeft interesse in Lutsharel Geertruida van Feyenoord, meldt journalist Fabrizio Romano. De verdediger wordt gezien als het belangrijkste doelwit om Mo Simakan te vervangen, die volgens bekende transferjournalisten een transfer naar Saudi-Arabië maakt..

De interesse van de Duitse club is niet nieuw; Leipzig had vorig jaar ook al belangstelling voor Geertruida. De club zal echter snel moeten handelen, want de transfermarkt in Duitsland sluit vrijdagavond. Nederlandse clubs hebben tot maandag de tijd om nog spelers aan te trekken of te verkopen.

De Telegraaf meldt dat Leipzig 25 miljoen euro biedt.

Officieel: Lukaku naar Napoli

Ook deze transfer hing al even in de lucht. Romelu Lukaku heeft zijn transfer naar Napoli afgerond. De 31-jarige spits komt voor zo'n 30 miljoen euro over van Chelsea en tekent voor drie jaar. Het salaris van de Belg bedraagt naar verluidt acht miljoen euro per jaar.

De afgelopen twee seizoenen speelde Lukaku op huurbasis voor Inter en AS Roma. In 2021 nam Chelsea de aanvaller voor 113 miljoen euro over van Inter. Bij Napoli wordt Lukaku herenigd met coach Antonio Conte, met wie hij werkte bij Internazionale.

Kogel door de kerk: Ajax presenteert Weghorst, Oranje-spits tekent voor twee jaar

Ajax heeft de komst van Wout Weghorst wereldkundig gemaakt. De 32-jarige spits komt over van Burnley en tekent voor twee jaar tot medio 2026.

"Wout staat voor absolute topsportbeleving en dat vinden wij enorm belangrijk bij Ajax", lichtte technisch directeur Alex Kroes toe in een persbericht. "Hij is een veel scorende spits die het iedere tegenstander continu lastig maakt. Er komen veel wedstrijden aan de komende maanden, dus we zijn blij dat Wout ons komt versterken."

Lees hieronder verder:

Welkom

Welkom in ons transferblog!

In dit blog lees je het belangrijkste nieuws over de transfermarkt in het voetbal, die in Nederland sluit op dinsdag 2 september. In de grote competities is het vandaag al 'deadline day'. Alle hens aan dek dus voor de voetbalelite van Europa om die laatste versterking binnen te halen.