NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 13/4: koning opent compostfabriek en Blok praat met Lavrov

Goedemorgen! Vandaag heropent koning Willem-Alexander de grootste compostfabriek van Nederland en gaat minister Blok in gesprek met zijn Russische ambtsgenoot Lavrov in Moskou.

Er is veel bewolking en vooral in het noordoosten komen buien voor, mogelijk met onweer. In het zuiden en zuidwesten is kans op wat zon. Het wordt 15 tot 17 graden.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Minister Blok van Buitenlandse Zaken gaat in Moskou op bezoek bij zijn ambtgenoot Lavrov. Het gesprek gaat onder meer over de ramp met vlucht MH17, mensenrechten en de rol van Rusland in Syrië.
  • Koning Willem-Alexander heropent de grootste compostfabriek van Nederland. Paardenpoep en kippenmest worden in Milsbeek in Limburg verwerkt tot mest voor champignons.
  • En veel basisscholen in Noord-Brabant en Limburg blijven vandaag dicht: leraren staken daar voor meer salaris en een lagere werkdruk. Er zijn meer regionale stakingen gepland.

Wat heb je gemist?

De Amerikaanse president Trump heeft nog geen beslissing genomen over een mogelijke vergeldingsactie tegen Syrië. Trump heeft contact met de Franse president Macron over de kwestie en heeft er ook over overlegd met de Britse premier May. Zij zijn het erover eens dat ze een gezamenlijk antwoord moeten hebben op het gebruik van chemische wapens door het regime van president Assad.

Volgens Trump kan een Amerikaanse vergeldingsaanval op Syrië kan heel snel plaatsvinden of juist helemaal niet zo snel. Op Twitter benadrukte hij nooit te hebben gezegd wanneer de aanval komt, als vergelding voor de aanval met chemische wapens op burgers in de stad Douma.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In totaal waren zes foto's in de race voor World Press Photo of the Year. Benieuwd naar het verhaal achter deze beelden? Bekijk dan onze speciale productie:

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl