NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 12/4: winnaar World Press Photo en debat over spoedontruiming

Goedemorgen! Vandaag wordt de winnaar van de World Press Photo bekend en wordt er in Amsterdam gedebatteerd over een spoedontruiming van 24 gekraakte panden.

Vandaag wisselen wolken en wat zon elkaar af. Het wordt 18 tot 21 graden.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De gemeenteraad van Amsterdam debatteert met waarnemend burgemeester Van Aartsen over een spoedontruiming van 24 gekraakte panden.
  • Premier Rutte is met een zakendelegatie in Beijing. Ze praten onder andere met Chinese studenten die Nederlands studeren.
  • De winnaar van de World Press Photo wordt bekendgemaakt in Amsterdam. In de acht categorieën zijn er drie Nederlanders genomineerd: Kadir van Lohuizen, Carla Kogelman en Jasper Doest.

Wat heb je gemist?

Wie op de site van zijn zorgverzekeraar kijkt of een bepaalde behandeling wordt vergoed, of waar hij terecht moet voor die behandeling, verwacht niet dat Facebook meekijkt. Maar dat gebeurt bij meerdere zorgverzekeraars wel, blijkt uit onderzoek van de NOS.

Wie tot vanavond bijvoorbeeld op de websites van Menzis, ONVZ of OHRA zocht naar informatie over je soa-behandeling, depressie of plaswekker, werd de zogenoemde Facebook-pixel-plug-in ingeladen. Die is geplaatst door de zorgverzekeraar en stuurt je surfgedrag door naar de servers van Facebook.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

73.044 foto's, ingezonden door 4548 fotografen uit 125 landen dingen vanavond mee om de titel 'beste nieuwsfoto van het afgelopen jaar'. Welke foto het wordt blijft nog even geheim, maar dat de World Press Photo ook dit jaar een bijzondere is, is zo goed als zeker.

61 foto's werden afgelopen jaren uitgeroepen tot World Press Photo. Herken jij ze nog? Test je kennis en zoek in dit memory-spel de juiste foto bij de juiste gebeurtenis:

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl