NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 7/4: Wereldgezondheidsdag en Open Huizen Dag

Goedemorgen! Vandaag is het Wereldgezondheidsdag en wordt een rapport gepresenteerd over de geestelijke gezondheid van studenten. Ook is het Open Huizen Dag.

Vandaag schijnt de zon geregeld en het wordt 17 tot 21 graden, de eerste warme dag van het jaar. Morgen en na het weekend blijft het zeer zacht lenteweer. Daarbij is het morgen en maandag nog droog, maar dinsdag neemt de kans op een bui toe.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het is Open Huizen Dag: tussen 11.00 uur en 15.00 uur zijn veel huizen zonder afspraak te bezichtigen.
  • Er zijn vier wedstrijden in de eredivisie, met daarbij een topwedstrijd: nummer drie AZ neemt het in eigen huis op tegen koploper PSV.
  • Het personeel van Air France gaat weer staken. Een kwart van de vluchten gaat waarschijnlijk uitvallen. In april staan nog meerdere stakingsdagen gepland.
  • Het is Wereldgezondheidsdag.

Wat heb je gemist?

Steeds meer mensen laten hun ontlasting op bloed onderzoeken om zeker te weten dat ze geen darmkanker hebben. Bijna een op de vijf doet dat nu, terwijl dat vier jaar geleden nog een op veertien was, meldt het CBS.

Ander nieuws uit de nacht

  • Dertig partijen die zich bezighouden met de gezondheid van studenten hebben een actieplan gepresenteerd waarin aandacht wordt gevraagd voor psychische problemen.
  • Drie leden van de Zweedse Academie, die de Nobelprijs voor de Literatuur toewijst, zijn opgestapt vanwege de banden die de Academie heeft met iemand die van seksueel wangedrag wordt beschuldigd.
  • De Braziliaanse oud-president Lula heeft het hooggerechtshof gevraagd om te voorkomen dat hij moet beginnen aan zijn gevangenisstraf.
  • De Dow Jones-index is 2,3 procent in de min gedoken op de laatste handelsdag van deze week en net onder de 24.000-puntengrens geëindigd.

En dan nog even dit:

Het boek De jacht op mijn verkrachter van Sylvia Veld wordt gepresenteerd. Ze werd verkracht en spoorde zelf haar verkrachter op, nadat de politie had geweigerd haar aangifte op te nemen.

Sylvia vertelt over wat haar overkomen is, bekijk hier de video:

Sylvia spoorde zelf haar verkrachter op

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl