NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 23/3: huldiging olympiërs en EU haalt uit naar Rusland

Goedemorgen! De medaillewinnaars van de olympische en paralympische spelen worden gehuldigd in Paleis Noordeinde. De EU geeft Rusland de schuld van de zenuwgasaanval in Salisbury en het is dag elf in het proces tegen Willem Holleeder.

Het is bewolkt, maar hier en daar klaart het soms even op. Het wordt 8 tot 10 graden bij een matige zuidwestenwind. Aan zee neemt in de loop van de dag de kans op lichte regen toe.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De olympische sporters worden gehuldigd in de Grote Kerk in Den Haag. Na afloop gaan de medaillewinnaars, van zowel de Olympische als de Paralympische Wwinterspelen, naar paleis Noordeinde voor een ontmoeting met de koning.
  • Het is dag elf in het proces tegen Willem Holleeder. Het Openbaar Ministerie behandelt vandaag de nieuwe tapes die zus Astrid heeft ingeleverd. Daarop zou nieuw bewijs tegen haar broer te horen zijn.
  • Michael P. staat voor de tweede keer voor de rechter in de zaak rond de dood van Anne Faber. Er wordt gesproken over hoe het gaat met het onderzoek en de voorlopige hechtenis van de verdachte. P. verklaarde in januari dat hij Faber heeft ontvoerd, verkracht en omgebracht.
  • Met een nieuwe bondscoach aan het roer speelt Oranje vanavond een oefeninterland tegen Engeland. Het is een van de vier oefenwedstrijden die Nederland de komende tijd speelt. De wedstrijd is vanaf 20.45 uur rechtstreeks te volgen in Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Wat heb je gemist?

De EU geeft Rusland de schuld van de zenuwgasaanval op de voormalige dubbelspion Sergej Skripal in Salisbury. Volgens regeringsleiders is er geen ander scenario mogelijk dan dat Rusland verantwoordelijk is.

De hardere tekst richting Moskou kwam op tafel nadat de Britse premier May, de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Macron hadden overlegd over de verklaring. Een aantal landen zoals Duitsland en Frankrijk overweegt nu al extra sancties. Andere landen, waaronder Nederland, wachten de antwoorden uit Rusland af.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog dit:

Een groep kinderen heeft in een bos aan de rand van Zeist een bijzondere vondst gedaan. Op de grond lagen horloges, ringen armbanden en andere sieraden. De jonge vinders waren zo eerlijk de vondst bij de politie te melden. Die vermoedt dat de sieraden zijn gestolen, mogelijk bij een inbraak. De politie roept de eigenaar (of eigenaren) op zich te melden.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl