NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 16/3: moordzaak uit '92 voor de rechter en slechte slapers

Goedemorgen! In rechtszaak over de moord op en verkrachting van Milica van Doorn in 1992 is een pro-formazitting. En een op de vijf Nederlanders slaapt slecht, bij tien procent zijn de slaapproblemen ernstig te noemen.

Het is overwegend bewolkt en het regent van tijd tot tijd. 's Ochtends kan in het noorden ook (natte) sneeuw vallen. Het verschil in temperatuur met het zuiden is groot: daar wordt het maximaal 10 graden, in de noordelijke provincies zo'n 2 graden.

Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Minister Ollongren komt met maatregelen tegen zogenoemde ondermijning. Bedoeld om de mogelijke invloed van criminelen op wethouders en raadsleden tegen te gaan.
  • De rechtszaak over de verkrachting van en de moord op de 19-jarige Milica van Doorn begint. De moord uit 1992 bleef jarenlang onopgelost, maar na dna-verwantschaponderzoek werd eind vorig jaar een verdachte opgepakt. Het is een pro-formazitting.
  • Zus Astrid wordt verhoord door de advocaat van Willem Holleeder, maar mogelijk ook door haar broer zelf. De zittingsdag is direct te volgen op NOS.nl of de app.
  • Politicus Jos van Rey presenteert vandaag in Roermond zijn boek. De schrijver van de biografie van de veroordeelde ex-wethouder is niet blij met het naschrift. Auteur André Vermeulen zegt dat Van Rey een aantal complottheorieën in zijn hoofd heeft "waar geen flinter bewijs voor is".
Jos van Rey

Wat heb je gemist?

Een op de vijf Nederlanders van 12 jaar of ouder heeft naar eigen zeggen een slechte nachtrust. Ze hebben moeite met in slaap vallen, slapen slecht door of worden te vroeg wakker, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De helft van de mensen die slecht slapen, worden daardoor belemmerd in hun dagelijkse functioneren. Ze kunnen zich niet goed concentreren, zijn vergeetachtig of hebben een slecht humeur.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Donald Trump jr. en Vanessa Trump zetten een punt achter hun huwelijk. "Na twaalf jaar hebben we besloten elk onze eigen weg te gaan", laten ze weten in een gezamenlijke verklaring. Trump jr. trouwde in 2005 met model Vanessa Kay Haydon. Het stel, beiden 40 jaar, heeft vijf kinderen. "Zij blijven onze eerste prioriteit", laten ze in de verklaring weten.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl