NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 26 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, bewolking en zon wisselen elkaar af vandaag. Er kan lokaal een bui vallen en de maximumtemperatuur is 25 graden. Morgen wordt het iets zonniger en is er minder kans op een bui. Na het weekend stijgt de temperatuur.

Wat heb ik gemist?

Noord-Korea heeft in de vroege zaterdagochtend meerdere projectielen gelanceerd die vervolgens zo'n 250 kilometer verderop in zee zijn gestort. Volgens de VS gaat het om drie korteafstandraketten.

De Texaanse kust vroeg op de vrijdagavond

Een orkaan van categorie vier heeft het Amerikaanse vasteland bereikt. Het is nog onduidelijk hoe groot de schade is aan de Texaanse kust. Harvey bereikte boven zee windsnelheden tot 250 kilometer per uur. Het is de zwaarste orkaan van de afgelopen tien jaar in de VS.

Nederlandse bedrijven die actief zijn in de binnenvaart hebben in eigen land de grootste moeite om personeel te vinden. Volgens de brancheorganisatie komt intussen 20 tot 30 procent van de bemanning uit landen als Polen, Roemenië en Tsjechië.

De omstreden ex-sheriff Joe Arpaio uit Arizona

Donald Trump heeft voor het eerst zijn presidentiële recht om iemand gratie te verlenen gebruikt. De omstreden 85-jarige oud-sheriff Joe Arpaio hoeft niet de gevangenis in. Arpaio had een gerechtelijk bevel genegeerd om zijn agenten te laten stoppen met discriminerende patrouilles, waarbij constant immigranten aan de kant werden gezet.

Verder vandaag...

In Barcelona gaan naar verwachting honderdduizenden mensen de straat op tegen terrorisme. Het motto van de protestmars is 'ik ben niet bang'. De demonstratie is een reactie op de aanslagen in Barcelona en Cambrils, waarbij 15 mensen om het leven kwamen.

De Nederlandse hockeyvrouwen spelen vanavond de finale van het EK in eigen land. De wedstrijd tegen België in het Wagener Stadion in Amstelveen begint om 20.00 uur. De finale is live te zien op NPO 3 en op NOS.nl.

Op het circuit van Spa-Francorchamps komt Formule 1-coureur Max Verstappen in actie. Tienduizenden Nederlanders zijn daar speciaal voor naar de Belgische plaats afgereisd. De kwalificatie begint om 14.00. Op het hetzelfde tijdstip is zondag de daadwerkelijke race.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl