Kiran Badloe
NOS Sport

Badloe vecht zich terug op WK windfoilen, Van Opzeeland nog stevig aan de leiding

Kiran Badloe heeft zich knap teruggevochten bij de WK iQfoil, ook wel bekend als windfoilen, op Lanzarote. Na in totaal veertien races staat Badloe vierde. Luuc van Opzeeland is nog altijd de leider in de WK-stand.

Badloe, de olympisch kampioen in de 'oude' RS:X-klasse (windsurfen), klom op dag twee al van de 23ste plaats naar de zesde plaats met 33 punten en die opmars zette zich door op dag drie. Hij klom twee plekken in de stand.

"Ik had wat kleine foutjes in de slalom op de eerste dag, die zijn gewoon heel kostbaar", aldus Badloe. "Dan mag je je geen foutjes meer veroorloven, of tenminste heel weinig. Dus ik probeer heel constant en steady te varen."

Regerend wereldkampioen Van Opzeeland gaat nog altijd stevig aan de leiding na drie dagen surfen. Hij won donderdag de eerste van de vijf races en werd één keer tweede. De Italiaan Nicolo Renna bezet de tweede plaats, Grae Morris uit Australië staat derde.

De top tien na vijf dagen surfen plaatst zich voor de finaledag, die bestaat uit slalomraces in de vorm van een mini-toernooi. Badloe: "We wisten van tevoren al dat hij ongelooflijk hard gaat en weinig weggeeft. We hadden al het idee dat we hem in de finale moeten gaan pakken en dat verandert niet."

"In de finale is het alles of niets. Dan gaan we gas geven. Die race bepaalt wie er wereldkampioen wordt en dat zou ik zomaar kunnen zijn."

Strijd om olympisch ticket

Van Opzeeland en Badloe strijden samen met vier andere Nederlanders om een ticket voor de Spelen van Parijs. Nederland mag slechts één deelnemer afvaardigen. Het startbewijs gaat naar degene met de beste resultaten tijdens de afgelopen WK, de WK op Lanzarote en de wereldbeker van Mallorca in april.

Voor Badloe, de olympisch kampioen in de 'oude' RS:X-klasse, is een topvijfnotering en een eindpositie hoger dan Van Opzeeland nodig om de beslissing uit te stellen naar het derde kwalificatietoernooi.

Het WK in de iQFoil-klasse bij Lanzarote duurt nog tot en met 3 februari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl