Kiran Badloe
NOS Sport

Badloe herstelt zich, Van Opzeeland leidt nog steeds bij WK windfoilen

Kiran Badloe heeft zich goed hersteld van een slechte start op de WK iQFoil. Bij de zogenoemde course races, het raceformat dat ook gebruikt wordt bij de Olympische Spelen, haalde hij drie keer de top drie, waardoor hij nu op de zesde plek staat. Luuc van Opzeeland gaat nog steeds aan de leiding op het WK van de nieuwe olympische klasse.

Na een foutloze openingsdag won Van Opzeeland woensdag opnieuw twee races. Verder noteerde hij nog een tweede, zevende en vijftiende plaats.

Een plek in de top tien geeft recht op deelname aan de finaledag. Mocht Van Opzeeland in de top vijf eindigen, en boven Badloe uitkomen, is hij zeker van een olympisch ticket.

Voor Badloe, de olympisch kampioen in de 'oude' RS:X-klasse, is een topvijfnotering en een eindpositie hoger dan Van Opzeeland weer nodig om de beslissing uit te stellen naar het derde kwalificatietoernooi.

Huig Jan Tak staat met een negende plaats voorlopig ook op plaatsing voor het finaletoernooi van zaterdag.

Duel bij de vrouwen

Bij de vrouwen is dit WK het laatste kwalificatiemoment. Sara Wennekes (achtste) en Lilian de Geus (zeventiende), die beiden nog geen punten hebben verzameld, maken deze week onderling uit wie er met het olympisch ticket voor Nederland vandoor gaat.

Het WK in de iQFoil-klasse bij Lanzarote duurt tot en met 3 februari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl