NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 15 mei: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, de kans op neerslag is vandaag klein en de zon laat zich ook af en toe zien. In het noordwesten van het land is lichte regen nog wel mogelijk. Het wordt zo'n 19 graden.

Wat heb je gemist?

In Rotterdam zijn de voorbereidingen voor de huldiging van Feyenoord in volle gang. Rond het middaguur staan de spelers met de kampioensschaal op het bordes van het stadhuis. Naar verwachtingen komen de mensen massaal naar de stad om de landskampioen te huldigen. De NOS zendt de feestelijkheden live uit.

Ontlading in Rotterdam: Feyenoord is kampioen

Nederland is opnieuw gedaald op de KidsRights Index, een ranglijst die weergeeft hoe landen scoren op het gebied van kinderrechten. Vorig jaar zakte Nederland al uit de top 10. Nu staat het op de vijftiende plaats, onder minder welvarende landen als Tunesië en Slovenië.

Kind in Afghanistan aan het werk in een weverij

Nederland moet meer investeren in digitale veiligheid. Er zijn wel plannen om computersystemen te beschermen tegen hackers, maar daar wordt nauwelijks geld en mankracht voor vrijgemaakt. Uit een onderzoek in opdracht van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding blijkt verder dat de overheid en bedrijven beter moeten samenwerken bij de aanpak van digitale aanvallen.

Noord-Korea bevestigt dat het gisteren een raket heeft gelanceerd. Omliggende landen hadden die lancering al gemeld. Het Noord-Koreaanse staatspersbureau zegt dat het land een succesvolle test heeft gedaan met een langeafstandsraket. Die proef zou bedoeld zijn om te testen of de raket een grote kernkop kan dragen.

Het Noord-Koreaanse leger toont z'n wapenarsenaal tijdens een parade in Pyongyang

En verder vandaag...

Het is de eerste echte dag als president van Frankrijk voor Emmanuel Macron. Gisteren werd hij in Parijs beëdigd. Macron begint met een bezoek aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Taxichauffeurs voeren tijdens de ochtendspits actie in Utrecht. Ze zijn boos over de verkeerssituatie rond Utrecht Centraal. Vanwege de aanleg van een nieuwe grote fietsenstalling, moeten ze de komende tijd omrijden. En dat gaat volgens de chauffeurs voor grote verkeersproblemen zorgen.

En op Bonaire begint vandaag de strafzaak tegen zeven verdachten die vastzitten voor een gewapende overval, waarbij de Nederlandse politieagent Ferry Bakx werd doodgeschoten. Toen Bakx in augustus vorig jaar achter de overvallers aanging, werd hij beschoten. Hij overleed in het ziekenhuis.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl