NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 28 maart: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Vandaag opnieuw veel zon en het wordt tussen de 16 en 20 graden. In het zuiden kan later vandaag een onweersbui ontstaan. Morgen is er meer bewolking en met een graad of 14 een stuk frisser.

Wat heb je gemist?

De Schipholtunnel richting Den Haag blijft ook vanochtend nog dicht. Rijkswaterstaat heeft geprobeerd een deel weer open te krijgen, maar dat is niet gelukt. De tunnel in de A4 moest gistermiddag dicht vanwege een brand, vermoedelijk door kortsluiting. De afsluiting leidde tot een verkeersinfarct op de wegen rond Amsterdam. Schiphol raadt reizigers aan de trein te nemen en eerder weg te gaan.

In Zaandam zijn afgelopen nacht zeven auto's in brand gestoken. Dat gebeurde op verschillende plaatsen in de stad. De laatste brand was rond 05.00 uur. Een buurtbewoner zou toen een man met een hond hebben zien weglopen. Inwoners van Zaandam hebben via Burgernet een berichtje gekregen over de autobranden, maar er is nog niemand opgepakt.

Een van de auto's die in brand stond in Zaandam

Orkaan Debbie heeft de noordoostkust van Australië bereikt. De storm is er inmiddels eentje van de op één na hoogste categorie en bereikt windsnelheden tot 260 kilometer per uur. In de deelstaat Queensland zijn daken van huizen gewaaid. Op veel plekken is de stroom uitgevallen.

In het noordoosten van Australië zijn 30.000 mensen opgeroepen hun huis te verlaten. Het zou gaan om de grootste evacuatie in het land sinds 1974. Toen richtte orkaan Tracy veel schade aan in de stad Darwin.

Buiten de stad Townsville in de staat Queensland wordt gewaarschuwd voor de orkaan

In de strijd tegen IS om de Iraakse stad Mosul wordt te weinig gedaan om burgers te beschermen, zegt Amnesty International. De mensenrechtenorganisatie heeft kritiek op de internationale coalitie die anderhalve week geleden een wijk in Mosul bombardeerde. Daarbij zouden meer dan honderd burgerdoden zijn gevallen en mogelijk zelfs meer dan tweehonderd.

Amnesty spreekt van een alarmerend patroon van luchtaanvallen die worden geleid door de VS en die hele huizen met families erin hebben vernietigd. Het Amerikaanse leger heeft een onderzoek ingesteld naar het bombardement op de wijk in Mosul.

Verder vandaag...

Begint de rechtszaak tegen oud-PVV-voorlichter Micheal Heemels. Hij heeft toegegeven dat hij als fractievoorzitter van de PVV in de Limburgse Statenfractie jarenlang geld heeft verduisterd. Dat geld uit de partijkas gebruikte hij om zijn drank- en drugsverslaving te betalen.

De politie in Sluis graaft het lichaam op van een onbekende vrouw die 23 jaar geleden werd gevonden in natuurgebied Het Zwin. In juli 1994 vond een wandelaar het stoffelijke overschot van de vrouw, dat in stukken in een sloot lag. Gehoopt wordt dat nieuwe onderzoekstechnieken opheldering kunnen geven over haar identiteit en wat er met de vrouw is gebeurd.

Ruim 50 postbodes en voorbereiders van PostNL in Arnhem staken en lopen een protestmars. Ze willen een extra vergoeding voor hun reistijd, extra reiskosten en continuering van het gratis taxivervoer. Vakbond FNV zegt dat de staking kan leiden tot vertraging van de postbezorging. Rouwpost en medische post zal normaal worden behandeld.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl