NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 26 maart: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen!

Eerst trekt er nog wat hoge bewolking over het land, maar de zon kan daar makkelijk doorheen komen. Vanmiddag wordt het 11 tot lokaal 15 graden. De noordoostenwind is matig van kracht. Ook maandag overheerst de zon, dan wordt het nog iets warmer. Dinsdag kan het lokaal zelfs 20 graden worden.

Het Nederlands elftal is gisteravond hard onderuitgegaan in Bulgarije. De WK-kwalificatiewedstrijd eindigde in een 2-0-verlies. Bondscoach Danny Blind twijfelt door de nederlaag over zijn toekomst bij het Nederlands elftal. Hij leed als bondscoach al zeven nederlagen met Oranje. Daardoor is kwalificatie voor het WK nu erg ver weg.

Vannacht is de zomertijd ingegaan. Om 02.00 uur ging de klok een uur vooruit. Daardoor is het 's morgens langer donker en 's avonds langer licht. De zomertijd geldt in alle landen van de Europese Unie en ook in de meeste andere Europese landen en in Amerika. Het laatste weekend van oktober wordt de klok weer teruggezet.

Zomertijd, hoe zit dat ook alweer?

Khalid Masood, de man die woensdag een aanslag pleegde in Londen, handelde alleen. Dat stelt de politie in een verklaring. In een interview met de BBC zegt een chef van de Londense politie dat de kans bestaat dat de motieven van de man nooit duidelijk zullen worden. Bij de aanslag kwamen vijf mensen om, onder wie de dader, en raakten vijftig mensen gewond.

Amerika zegt een leider van terreurgroep al-Qaida te hebben gedood bij een drone-aanval in Afghanistan. Het gaat om Qari Yasin, die verantwoordelijk zou zijn voor een aanslag op een hotel in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad in 2008. Daarbij kwamen tientallen mensen om, onder wie twee Amerikanen. Hij zou ook betrokken zijn geweest bij een aanslag in 2009 op een bus van het Sri Lankaanse cricketteam.

Verder vandaag

In Hongkong, Bulgarije en de Duitse deelstaat Saarland zijn vandaag verkiezingen. Die laatste wordt gezien als een graadmeter voor de landelijke verkiezingen, die eind september worden gehouden in Duitsland.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl