NOS Nieuws

'Verbouwing Utrecht Centraal 53 miljoen duurder'

De verbouwing van het station Utrecht Centraal wordt duurder dan gepland. De kostenoverschrijding van de ov-terminal loopt op tot 53 miljoen euro, zo schrijft De Telegraaf op basis van de miljoenennota.

Anderhalve maand geleden werd een belangrijk deel van het nieuwe station geopend. De stationshal is vergroot van 8000 vierkante meter naar 21.000 vierkante meter om het groeiend aantal reizigers aan te kunnen. Als het project is voltooid, komt daar nog 4000 vierkante meter bij.

Twee weken geleden werd bekend dat een ander project bij Utrecht Centraal ook duurder uitpakt. Het gaat om het project DoorStroomStation Utrecht (DSSU) waarbij de seinen, sporen en wissels onder handen worden genomen. Dat gaat naar schatting 30 miljoen euro meer kosten.

Strakker

Eerder waren de verbouwingen van de stations Den Haag Centraal en Zwolle duurder dan aanvankelijk berekend.

Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur beloofde de Kamer vorige week dat ze ProRail strakker gaat aansturen en dat ze er "dichter bovenop" gaat zitten. Ze wil beter inzicht in bijvoorbeeld grote projecten, zodat ze de Kamer ook beter kan informeren over de stand van zaken daarvan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl