Een helm van een van de leden van de beruchte motorclub
NOS Nieuws

Russische Nachtwolven bereiken Duitsland

Een aantal leden van de Russische motorclub 'De Nachtwolven' heeft Duitsland bereikt. Ze zijn via Oostenrijk het land binnengekomen, melden Duitse media.

Het zou gaan om ongeveer tien bikers. Ze begonnen hun reis op 25 april. De club wil op 9 mei in Berlijn aankomen. Ze zouden nu op weg zijn naar München.

Herdenking einde WO II

De Russen vieren op 9 mei de overwinning op nazi-Duitsland. De leden van de motorbende willen in Berlijn het einde van de Tweede Wereldoorlog herdenken.

Ze wilden dezelfde route volgen als het Rode Leger aan het eind van de oorlog, vanuit de Russische hoofdstad Moskou via Wit-Rusland, Polen, Tsjechië, Slowakije en Oostenrijk naar Duitsland.

De reis van de motorrijders is omstreden. De Nachtwolven waren volgens het Westen betrokken bij de annexatie van De Krim. De leider van de Nachtwolven is een goede vriend van president Poetin.

Tegengehouden

De regering van Polen zei van tevoren dat ze geen trek had in "een Russische propaganda-show". Afgelopen maandag werden tien leden van de Nachtwolven aan de Pools-Russische grens tegengehouden.

De bikers hadden geen problemen in Tsjechië. Daar legden ze een krans bij een Russisch oorlogsmonument in Brno.

Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken zei bij het begin van de reis van de motorclub dat Duitsland de bikers zou tegenhouden als dat nodig zou zijn voor de openbare veiligheid.

De Duitse autoriteiten willen niet dat de motorclub naar Berlijn gaat. Er zijn nog geen berichten dat de bikers zijn tegengehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl