NOS Nieuws

'Russische Nachtwolven' zijn in Tsjechië

Leden van de Russische motorclub Nachtwolven zijn in Tsjechië. De motorrijders zijn onderweg van Moskou naar Berlijn om daar op 9 mei te herdenken dat de Tweede Wereldoorlog zeventig jaar geleden eindigde.

De Nachtwolven willen dezelfde route afleggen als het Rode Leger, dat in de Tweede Wereldoorlog de opmars van nazi-Duitsland stopte en zich een weg naar Berlijn vocht.

Een deel van de motorclub werd bij de grens met Polen tegengehouden. Polen zei geen trek te hebben in een Russische propaganda-show. Daardoor werden de bikers gedwongen hun route aan te passen.

Annexatie Krim

Een van de organisatoren van de tocht zei op de Russische radio dat de motorrijders Tsjechië al zijn binnengereden. De Tsjechische politie zegt niet op de hoogte te zijn van de komst van de Nachtwolven.

Het is nog de vraag of de motorrijders Duitsland in mogen. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken wil ze laten tegenhouden als dat nodig is voor de openbare veiligheid.

De Russische Nachtwolven zijn volgens het Westen betrokken geweest bij de annexatie van De Krim en worden beschouwd als een pro-Poetin-motorclub.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl