NOS Nieuws

Nachtwolven leggen krans in Tsjechië

Leden van de Russische motorclub Nachtwolven hebben een krans gelegd bij een Russisch oorlogsmonument in de Tsjechische stad Brno. De 32 Russische motorrijders werden begeleid door Tsjechische en Slowaakse motorclubs en Russische diplomaten. Het monument is opgericht voor de 3364 Sovjet-militairen die omkwamen aan het eind van de Tweede Wereldoorlog bij de bevrijding van Brno.

Volgens het Duitse persbureau DPA hebben leden van de groep ook kransen gelegd in de Slowaakse stad Bratislava en in Wenen. Het is niet duidelijk of dit dezelfde motorrijders zijn.

De Nachtwolven maken een tocht van Moskou naar Berlijn om de overwinning van de Sovjet-Unie op nazi-Duitsland te herdenken. Ze staan als aanhangers van Poetin bekend en steunen de annexatie van de Krim en de strijd van de Russische separatisten in Oekraïne. Polen heeft hun om die reden de doorgang geweigerd.

Het is de bedoeling dat hun tocht op 9 mei eindigt in Berlijn, de dag dat Rusland de overwinning op nazi-Duitsland viert. Ook Duitsland wil de motorclub niet toelaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl