Beveiliging tijdens de perspremière vorige week in Los Angeles
NOS Nieuws

Sony bekijkt mogelijkheden The Interview

Topman Michael Lynton van Sony Pictures Entertainment zegt dat de filmmaatschappij de mogelijkheden onderzoekt om de film The Interview toch uit te brengen. De première werd woensdag afgelast na dreigementen van een groep hackers die volgens de FBI zijn verbonden aan het Noord-Koreaanse regime.

In een interview met CNN spreekt de Sony-topman berichtgeving van de afgelopen dagen tegen. "President Obama, de media en het grote publiek zien de gang van zaken verkeerd", aldus Lynton.

Sony onderzoekt uitbrengen The Interview

The Interview is een komedie over twee mannen die van de CIA het verzoek krijgen om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un om het leven te brengen. Sony besloot woensdag om de première op Eerste Kerstdag af te blazen na dreigementen van de hackers. Ook werd gezegd dat de film niet meer zou worden uitgebracht. In de dagen erna werd al het materiaal van de film, zoals de trailer op YouTube verwijderd.

Het besluit leidde tot felle kritiek van acteurs en politici. Zo bekritiseerde ook president Obama Sony gisteren vanwege het laten vallen van The Interview. Hij zei het te betreuren dat de filmmaatschappij niet eerst contact met hem had opgenomen. Ook stelde hij dat een dictatuur zoals Noord-Korea niet mag bepalen wat wel en niet kan in de VS en wees hij op het gevaar van zelfcensuur.

Distributeur

Lynton zegt dat het anders is gegaan. Sony moest de première wel schrappen, omdat de grote bioscoopketens de film niet wilden draaien. Ook zou er wel degelijk overleg zijn geweest met het Witte Huis.

Volgens de Sony-topman is het altijd de bedoeling geweest dat het grote publiek de film te zien krijgt. De film online uitbrengen wees Sony eerder van de hand. De filmmaatschappij wil The Interview via een distributeur uitbrengen, maar vooralsnog heeft Sony die niet gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl