Acteur Rob Lowe
NOS Nieuws

Acteurs boos over terugtrekken The Interview

Hollywood is boos over de beslissing van Sony om de filmcomedy The Interview niet uit te brengen. Onder anderen acteurs Steve Carell, Ben Stiller en Rob Lowe noemen het onbegrijpelijk.

Rob Lowe, die een kleine rol in The Interview heeft, maakt een vergelijking met het optreden van de Britse oud-premier Chamberlain. Die wilde eind jaren 30 een oorlog met Duitsland voorkomen door omstreden concessies te doen aan het nazi-regime.

"Wow. Iedereen is gezwicht. De hackers hebben gewonnen", twitterde Lowe. "Een overweldigende overwinning voor hen. Wow." Verder twittert de acteur dat ook hoofdrolspeler Seth Rogen teleurgesteld is. "Hollywood heeft Neville Chamberlain eer aangedaan", aldus Lowe.

Ook acteur Ben Stiller gaat los op de terugtrekking door Sony van The Interview. "Het is moeilijk te geloven dat dit het antwoord is op de bedreiging van de vrijheid van meningsuiting in Amerika."

The Interview waarin de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un wordt vermoord, heeft ruim 44 miljoen dollar gekost om te maken. Voor marketing is bijna hetzelfde bedrag uitgegeven. Gisteren besloot Sony om de film niet uit te brengen na dreigementen van hackers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl