FIFA WK voetbal (v) 2019

Frankrijk, 7 juni - 7 juli 2019

Hattrick Cristiane helpt Brazilië simpel langs WK-debutant Jamaica

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Brazilië-Jamaica (groep C) | WK 2019
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Brazilië heeft zonder sterspeelster Marta de eerste WK-wedstrijd tegen debutant Jamaica moeiteloos gewonnen. Cristiane nam in Grenoble de volledige productie voor haar rekening: 3-0.

Jamaica trad aan met Dominique Bond-Flasza als rechtsback, de enige speelster van PSV op dit eindtoernooi. Knap keeperswerk van Sydney Schneider hield de 'Reggae Girlz', zoals het Jamaicaanse team in de volksmond heet, nog wel even op de been, maar na een kwartier was het verzet gebroken toen Cristiane met een kopbal het doel vond.

Jamaica moest het vooral hebben van de pogingen van Khadija Shaw. Met een paar knappe schoten stelde de aanvalster de Braziliaanse Barbara aardig op de proef.

Vlak voor rust kreeg Brazilië de kans om vanaf de stip (na hands van Jamaica) de score te verdubbelen. Op dat moment toonde Schneider echter weer haar klasse door de inzet van Andressa te stoppen en zo haar ploeg zo in de wedstrijd te houden.

OptaJoe
@OptaJoe
3 - Brazil's Cristiane is the first player to net a brace in three different #FIFAWWC tournaments, also doing so against Equatorial Guinea in 2011 and China PR in 2007. Twofold.
1 week geleden

Cristiane gooide het duel na de pauze alsnog op slot, door eerst bij de tweede paal binnen te glijden en even later een vrije trap via de lat binnen te schieten.

Zo kon sterspeelster Marta rustig toekijken hoe haar ploeg de eerste drie punten veiligstelde. De aanvalster, zes keer uitgeroepen tot beste voetbalster ter wereld, liep in de voorbereiding op het WK een dijbeenblessure op. De 33-jarige Marta zat in Grenoble wel op de bank.

In groep C won Italië eerder op de dag met 2-1 van Australië.

Cristiane viert haar doelpunt tegen Jamaica Pro shots

Record Formiga

Bij Brazilië is Formiga bezig aan haar zevende WK, een record. De 41-jarige middenvelder speelde tegen Jamaica haar 187ste interland. Ze was tot nu toe goed voor 26 doelpunten.

Formiga maakte sinds het WK in 1995, toen ze enkele keren inviel, alle daaropvolgende eindtoernooien mee. Haar beste prestatie op een WK is de tweede plaats in 2007.

Statistieken Brazilië-Jamaica

Alle WK-duels live bij de NOS

De NOS zendt alle wedstrijden van het WK voor vrouwen uit via NOS.nl en de NOS app. Van die 52 wedstrijden zijn 31 duels rechtstreeks te zien op de televisie: alle wedstrijden van het Nederlands elftal, de avondwedstrijden (21.00 uur) en alle wedstrijden van de achtste finales tot en met de finale. Bekijk hier de speciale WK-pagina.

STER Reclame