Italië begint sterk aan WK met winst in extremis op Australië

Australië-Italië (groep C) | WK 2019

Australië is het WK voetbal in Frankrijk begonnen met een nederlaag in groep C tegen Italië. In Valenciennes waren de Italianen met 2-1 te sterk voor de nummer zes van de wereld.

De Italianen, die zich voor het eerst sinds 1999 weer wisten te plaatsen voor een WK, begonnen sterk aan het duel en wisten direct een aantal kansen te creëren. Even dacht Barbara Bonansea de score te openen, maar de VAR gooide roet in het eten vanwege buitenspel.

Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Australië meer grip op het spel. Na vasthouden van Sara Gama ging de Australische sterspeelster Sam Kerr naar de grond en verdiende een penalty.

De speelster van het Amerikaanse Chicago Red Stars ging zelf achter de bal staan, maar miste. Uit de rebound wist ze echter alsnog te scoren.

Cristina Girelli (l) in duel met Alanna Kennedy

Ook na rust hield Australië de controle. Rechtsback Claire Polkinghorne hielp Italië echter terug in de wedstrijd. Ze verspeelde op slordige wijze de bal waardoor Bonansea nu wel wel kon scoren.

In een levendig laatste half uur ging het spel op en neer en hadden beide ploegen kansen. In de allerlaatste minuut kopte Bonansea nog raak en zorgde zo voor groot feest in het Italiaanse kamp.