Zlatko Dalic
NOS Voetbal

Bondscoach Kroatië: in een WK-finale geef je zo'n penalty eigenlijk niet

Ondanks de verloren eindstrijd neemt Kroatië met een positief gevoel afscheid van het WK voetbal. Bondscoach Zlatko Dalic toonde zich een waardig verliezer, al deelde hij nog wel een sneer uit aan arbiter Néstor Pitana.

De Argentijn kende bij een 1-1 stand in de eerste helft een strafschop toe aan Frankrijk, na een handsbal van Ivan Perisic.

Pitana bestudeerde na een interruptie van de VAR de beelden uitvoerig, leek te twijfelen, maar wees uiteindelijk toch naar de stip na de volgens hem onnatuurlijke armbeweging van Perisic.

Dalic reageerde op de persconferentie kort maar krachtig. "Ik becommentarieer normaliter nooit het optreden van scheidsrechters, maar laat mij één ding zeggen: in een WK-finale geef je zo'n penalty eigenlijk niet."

"Ik wil Frankrijk feliciteren", liet hij ook weten. "Tegen zo'n team kun je je geen fouten veroorloven."

"Wij zijn verdrietig, maar ook trots. Op onze bus staat de tekst 'Klein land met grote dromen'. Dat is een boodschap voor iedereen. Je moet hard werken en erin geloven. Dan kan je resultaat boeken."

Aanvoerder Luka Modric, die werd verkozen tot beste speler van het toernooi, baalde van de afsluiter in Moskou. "Want wij waren een groot deel van de wedstrijd de betere ploeg", concludeerde de sierlijke middenvelder van Real Madrid.

"Zij kwamen alleen wat gelukkig aan de doelpunten. Dus mogen ze feestvieren. Maar wij kunnen dit WK met opgeheven hoofd verlaten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl