Ivan Rakitic op de persconferentie
NOS Voetbal

Rakitic is bereid voetballoopbaan op te geven voor wereldtitel

Hij is bereid er veel voor op te geven. Bijna alles. Ivan Rakitic ziet de finale van het wereldkampioenschap als een unieke kans de grootste voetbalprijs binnen te halen. "In ons land wonen bijna 4,5 miljoen mensen. Zet een stadion voor 4,5 miljoen mensen neer en het zou zondag helemaal vol zitten", legt de Kroaat het bijzondere karakter van de WK-finale tegen Frankrijk uit.

Rakitic wil twee dagen voor de eindstrijd maar even aangeven hoe graag hij zondag als wereldkampioen van het veld stapt. "Ik wil er elke prijs voor betalen en daar dan maandag zelfs mijn voetbalschoenen voor in de kast zetten", aldus de middenvelder van Barcelona.

Ivan Rakitic begint zondag in Moskou aan zijn 71e wedstrijd van dit seizoen, een record. De Kroatische middenvelder speelde 55 duels voor zijn Spaanse club FC Barcelona, de WK-finale wordt zijn zestiende interland dit seizoen.

'Wil ze allemaal inleveren'

Rakitic is geboren in Zwitserland, vestigde de aandacht op zich in de Bundesliga bij Schalke 04, won daarna met Sevilla de Europa League en met Barcelona de Champions League. In het clubvoetbal heeft hij de mooiste prijzen dus al. "Ik zou ze zo allemaal inleveren voor de wereldtitel. Er is niets mooiers dan iets winnen met je land", meent de Kroaat.

Het duel met Frankrijk is historisch, volgens Rakitic. "Niet alleen voor de spelers, maar voor alle Kroaten. Frankrijk heeft in Moskou niet elf spelers tegenover zich staan, maar 4,5 miljoen Kroaten. De energie van iedereen die ons steunt, gaat met ons mee het veld op."

Bij de Fransen zijn ze ook bereid om ver te gaan voor een wereldtitel. Antoine Griezmann: "Ik droomde hier als klein kind al van".

"Als je bij de jeugdploegen rondvraagt, zegt elk jochie dat hij op het WK wil spelen. Ik heb er ook echt zin in. Ik wil die beker omhoog houden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl