NOS Voetbal

Van Persie en Van der Vaart, altijd lekkere combinaties

Als Rafael van der Vaart en Robin van Persie te gast zijn in Studio Rusland komt de bijzondere klik die ze in hun 54 gezamenlijke Oranje-interlands opbouwden ter sprake. Een moment in een thuiswedstrijd tegen Andorra springt eruit.

Van der Vaart speelt Van Persie aan. Die tikt de bal door met een hakje en Van der Vaart legt hem weer terug met een hakje. "In de rust stond ik te pissen en kwam hij naast me staan. 'Hadden we ze even tuk hè?', zegt ie. Mooi moment, zal ik nooit vergeten", aldus Van der Vaart.

Van Persie: "Ik heb met 'Raf' op het veld altijd een hele fijne klik gehad. Altijd lekkere combinaties, dat creëert een band. Daar heb ik heel erg van genoten."

Rafael van der Vaart en Robin van Persie in 2009

In clubverband speelden de twee altijd tegen elkaar. Een keer werden ze bijna clubgenoten. Van der Vaart: "Ik belde jou nog een keer voor Arsenal, toen ik voor Real Madrid speelde."

Van Persie: "Klopt, voordat je naar de Spurs ging."

Van der Vaart: "Dat was echt fantastisch geweest, maar Arsène Wenger wilde uiteindelijk niet."

Van Persie's laatste jaar

Van Persie liet in Studio Rusland ook nog weten dat hij bij Feyenoord "in principe" aan zijn laatste jaar als profvoetballer bezig is. Een terugkeer naar Excelsior zit er niet in. "Prachtige club, maar daar spelen ze op kunstgras."

Van Persie: in principe is dit mijn laatste jaar als voetballer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl