Russische kosmonauten kijken naar de wedstrijd tegen Spanje
NOS Nieuws

Kosmonauten juichen in de ruimte voor Rusland

Niet alleen op aarde hebben Russische voetbalfans de overwinning op Spanje gevierd, ook in het ruimtestation ISS was er een Russisch feestje. Kosmonaut Oleg Artemjev plaatste een filmpje op Twitter waarop hijzelf en landgenoot Sergej Prokopjev naar de wedstrijd kijken en de nationale ploeg aanmoedigen.

"Kom op! Kom op!", roepen de ruimtevaarders bij een laptop waarop het duel tegen Spanje te zien is. "De mensen in het Internationaal Ruimtestation steunen jullie. Vooruit jongens, vooruit Rusland!"

Na afloop van de wedstrijd feliciteert Artemjev Rusland met de winst. "Dit is een historische overwinning! Felicitaties aan ons nationale team, alle fans, het hele land!"

In de aanloop naar het WK plaatste de Russische ruimtevaartorganisatie Roskosmos al een video op YouTube waarop de Russen proberen te voetballen in gewichtloosheid:

Wat de andere bewoners van het ISS van het Russische WK-enthousiasme vinden is niet bekend. Behalve de twee Russen zijn er drie Amerikanen en een Duitser aan boord van het ISS. Duitsland werd vorige week in de groepsfase uitgeschakeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl