Ook Denemarken verder na oersaai duel met Frankrijk

Denemarken en Frankrijk hebben in een zeer matige wedstrijd in Moskou met 0-0 gelijkgespeeld. Frankrijk, al zeker van de achtste finales, pakte daarmee de winst in groep C en de Denen stelden de tweede plaats veilig.

De Franse bondscoach Didier Deschamps gaf enkele spelers rust, waardoor onderen anderen Steve Mandanda zijn opwachting mocht maken. De 33-jarige doelman maakte zo zijn debuut op een WK.

Bij de Denen moesten eredivisiespelers Nicolai Jørgensen, Lasse Schöne en Kasper Dolberg genoegen nemen met een plaats op de reservebank.

De vonken vlogen er voor de rust niet vanaf in Moskou. De spanning nam nog verder af, toen Peru in het andere groepsduel op 1-0 kwam tegen Australië. Denemarken zou nu zelfs mogen verliezen.

Christian Eriksen en Ousmane Dembélé kregen kansjes, maar beide ploegen gingen met een brilstand de rust in.

In de tweede helft was Denemarken dicht bij een treffer. Mandanda kreeg een vrije trap van Eriksen niet onder controle en Andreas Cornelius was net te laat voor de rebound. Ondertussen was Peru in Sotsji op 2-0 gekomen.

Terwijl de Fransen net als in de eerste helft slordig bleven spelen, schakelden de Denen een tandje bij. Dat leverde, met Kasper Dolberg het laatste kwartier in de ploeg, niets op. Aan de andere kant stuitte Nabil Fekir nog op doelman Kasper Schmeichel.

Zo bleef het bij 0-0, de eerste op dit WK. Een uitslag waar beide landen vrede mee hadden. Hun volgende tegenstanders komen uit groep D.