Invaller Honda helpt Japan in slotkwartier aan gelijkspel

Japan en Senegal hebben nog alles in eigen hand om zich voor de achtste finales van het WK voetbal te plaatsen. Invaller Keisuke Honda bezorgde in Jekaterinenburg de Japanners in het slotkwartier alsnog een gelijkspel tegen de Senegalezen: 2-2.

De landen komen door het gelijkspel in groep H allebei op vier punten. Het tweede groepsduel tussen Polen en Colombia (allebei nog nul punten) staat vanavond om 20.00 uur in Kazan op het programma.

Sterk begin Senegal

Senegal begon sterk en kwam verdiend op voorsprong, al kreeg het daarbij wel de hulp van doelman Eiji Kawashima. Die deed z'n reputatie van grabbelaar alle eer aan door de bal tegen Sadio Mané te stompen. Via diens knie belandde de bal in het net.

Japan zocht de aanval zonder Senegal in het nauw te brengen en de 1-1 viel dan ook onverwacht; met een mooie krul mikte Takashi Inui de bal in de hoek. Zonder kansen te creëren was Japan daarna sterker.

Vielen er in de eerste helft al weinig vloeiende aanvallen te noteren, na rust werd dat er niet beter op. Kansen bleven dan ook schaars. Mbaye Niang zorgde met een schuiver voor het meeste gevaar, maar nu had Kawashima de bal klemvast.

Plots kwamen de kansen er toch: Senegal ontsnapte twee keer kort na elkaar. Van dichtbij maaide Yuya Osako langs de bal en Inui krulde de bal op de kruising.

Snoeiharde uithaal

De treffer viel aan de andere kant: Moussa Wagué kreeg de bal met wat geluk voor de voeten en haalde snoeihard uit.

Bekijk hier de treffer van Wague vanuit alle hoeken:

De Senegalese vreugde duurde niet lang. Invaller Keisuke Honda (oud-speler VVV-Venlo) schoot na geklungel van doelman Khadim N'Diyae raak. Aanvallen over en weer leverden verder niets op.