NOS VoetbalAangepast

Kane na zesklapper: we moeten geloven in wereldtitel

Kane: hattrick was een beetje 'lucky'

Met een glimlach op zijn gezicht en de wedstrijdbal in zijn handen stond Harry Kane na afloop van het met 6-1 gewonnen duel met Panama de pers te woord. Het is de grootste zege van Engeland ooit op een WK.

De aanvoerder maakte drie van de zes Engelse treffers en mag zich voorlopig met vijf goals topscorer van het toernooi noemen. "Die derde was een beetje lucky. Maar ik neem 'm toch mee", sprak de spits, die eerder in de wedstrijd twee keer op identieke wijze onberispelijk raak schoot vanaf de penaltystip.

Na ruim een uur en bij een 6-0 tussenstand werd Kane gewisseld. Baalde hij daar stiekem van? "Misschien een beetje. Maar dat is de beslissing van de coach. Het gaat om het grotere doel."

Door de zege is Engeland nu zeker van de achtste finales. De wereldkampioen van 1966 heeft donderdag tegen België zelfs genoeg aan een gelijkspel om groepswinnaar te worden. De twee landen hebben evenveel punten en een identiek doelsaldo, maar het fair-playklassement (aantal gele kaarten) is in het voordeel van de Engelsen.

Door de tweede zege in Rusland zal het optimisme in Engeland groeien. Kane roept de supporters op om te blijven geloven in de wereldtitel. "Want als je iets wilt bereiken, moet je erin geloven. Voor ons is het belangrijk om hard te blijven werken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl