Mexico zet met tweede overwinning belangrijke stap naar achtste finales

Mexico heeft op het WK in Rusland ook zijn tweede duel gewonnen en heeft nog één punt nodig om zeker te zijn van de achtste finales. In Kazan won Mexico met 2-1 van Zuid-Korea, dat ook nog een kleine kans heeft op de volgende ronde.

Na een wat gezapige openingsfase, waarin Mexico veel balbezit had, maar er weinig mee deed, waren de eerste kansen voor de Koreanen. Son Heung-min kon drie keer aanleggen en raakte twee keer een verdediger. Aan de derde poging hield hij een corner over.

Ki Sun-yueng scoorde bijna uit die hoekschop, maar doelman Guillermo Ochoa kon zijn kopbal keren.

Mexico kwam uit een door Carlos Vela benutte strafschop (Jang maakte hands) op 1-0. Miguel Layún en Hirving Lozano konden er nog voor rust 2-0 van maken, maar zij schoten over.

Lozano, bijzonder actief voor rust, ook in verdedigend opzicht, kreeg kort na rust weer een kans om uit te halen, maar opnieuw schoot hij hoog over.

De Koreanen gingen gaandeweg de tweede helft steeds opportunistischer spelen, noodgedwongen,want eliminatie dreigde.

Het offensief leverde Ki een kans op (moeizame redding Ochoa) en Mexico veel ruimte voor een snelle uitval.

Lozano belangrijk met assist

Javier Hernández viert zijn treffer met aangever Hirving Lozano

Andrés Guardado zag zijn schot uit een zo'n counter nog gestopt worden door doelman Choo Hyung-woo. Maar die was kansloos op de inzet van Javier Hernández, die er na een volgende counter op aangeven van Lozano 2-0 van maakte.

Son had er nog 2-1 van kunnen maken na een te korte terugspeelbal, maar benutte die buitenkans niet.

In de extra tijd was het wel raak voor Son, met een heerlijke uithaal van buiten de zestien, maar die treffer kwam te laat om Mexico nog in problemen te brengen.