Neymar tijdens de training van het Braziliaanse elftal
NOS VoetbalAangepast

Bondscoach Brazilië stelt fans gerust: Neymar kan spelen

De Braziliaanse fans kunnen gerust zijn: Neymar kan gewoon spelen in het duel met Costa Rica. Dat zegt bondscoach Tite van Brazilië daags voor het tweede groepsduel van de Brazilianen bij het WK voetbal in Rusland.

"Hij is nog niet in topvorm, bevindt zich in een ontwikkelingsfase, maar lichamelijk is hij fit", zei Tite op een persconferentie. "Ik kan hem zonder risico opstellen. Ik zou dat nooit doen als ik niet zeker wist dat hij fit is, want ik stel de gezondheid van mijn speler niet in de waagschaal."

Neymar raakte voor het WK geblesseerd aan zijn rechtervoet. Na een operatie werd hij klaargestoomd voor de eindronde. Tegen Zwitserland speelde hij, maar dinsdag verliet de speler van Paris Saint-Germain de training vroegtijdig.

Neymar is een genie

Na de eerste wedstrijd tegen Zwitserland (1-1) doken er geruchten op dat Tite zijn steraanvaller had opgedragen meer in het teambelang te spelen. De bondscoach reageerde daar fel op.

"Een regelrechte leugen. Iedereen moet voor het team spelen, maar ook zijn individuele klasse bijdragen. Daarin is Neymar een genie."

Tite, bondscoach van Brazilië

Brazilië moet het wel stellen zonder rechtsback Danilo. De verdediger van Manchester City heeft last van een dijbeenblessure. Hoe lang hij uit de roulatie zal zijn, is nog niet bekend.

Danilo wordt tegen Costa Rica vervangen door Fagner, die voor Corinthians uitkomt. Danilo was bij het WK de vervanger van basiskracht Dani Alves, die zich in mei moest afmelden voor het WK wegens een knieblessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl