Neymar viert zijn goal tegen Oostenrijk
NOS VoetbalAangepast

Brazilië klaar voor WK; Neymar evenaart Romário

Brazilië heeft de oefencampagne met een 3-0 zege op Oostenrijk in Wenen afgesloten. Neymar behoorde tot de doelpuntenmakers en evenaarde met zijn 55ste goal voor het nationale team Romário op de derde plaats van de topscorerslijst aller tijden van Brazilië.

Neymar begon tegen Oostenrijk voor het eerst in de basis sinds hij eind februari een botje in zijn voet brak tijdens een competitiewedstrijd van zijn club Paris Saint-Germain. Vorige week had hij als invaller tegen Kroatië (2-0 winst) ook al gescoord.

Alleen Pelé en Ronaldo nog voor zich

Na de openingsgoal van Gabriel Jesus liet Neymar in de 63ste minuut zijn klasse zien. Met een schijnbeweging stuurde hij tegenstander Aleksandar Dragovic het bos in, waarna hij doelman Heinz Lindner passeerde.

Neymar schiet Brazilië op 2-0 tegen Oostenrijk

De 26-jarige Neymar kwam naast Romário op de topscorerslijst aller tijden van Brazilië en weet nu alleen Pelé (77 goals) en Ronaldo (62 goals) nog voor zich. Neymar werd in de 84ste minuut vervangen door Douglas Costa. Philippe Coutinho had toen al de derde goal gemaakt.

Brazilië begint de jacht op zijn zesde wereldtitel volgende week zondag in Rostov tegen Zwitserland. De andere tegenstanders in de groep zijn Costa Rica (op 22 juni) en Servië (27 juni).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl