Keisuke Honda tijdens een oefeninterland tegen Ghana
NOS Voetbal

Honda, Kagawa en Okazaki blikvangers Japan op WK

Bondscoach Akira Nishino van Japan gaat met een ervaren selectie naar het WK voetbal in Rusland. Middenvelders Keisuke Honda (31, CF Pachuca) en Shinji Kagawa (29, Borussia Dortmund) en spits Shinji Okazaki (32, Leicester City) zijn de blikvangers van de ploeg.

Ook voormalig VVV'er Maya Yoshida (29), die al jaren in de Premier League speelt bij Southampton, maakt onderdeel uit van de 23-koppige WK-selectie. De gemiddelde leeftijd van de Japanse selectie is 28,1 jaar. "De spelers hebben ervaring, maar ik heb ze geselecteerd op basis van hun prestaties en de balans in het elftal", laat Nishino weten.

De coach debuteerde woensdag met een 2-0 verlies tegen Ghana in een oefenwedstrijd. Nishino werd twee maanden geleden aangesteld als opvolger van de ontslagen Vahid Halilhodzic.

Aanvoerder Makoto Hasebe speelde al meer dan honderd interlands, evenals linksback Yuto Nagatomo en spits Okazaki, met vijftig doelpunten de topschutter van de 'Blue Samurai'. Kagawa heeft de WK-selectie dus ook gehaald, hoewel de middenvelder van Borussia Dortmund de laatste maanden kampte met een enkelblessure.

Zesde WK op rij

Japan speelt op het WK in groep H en treft Colombia, Polen en Senegal. Het wordt het zesde WK op rij waaraan Japan deelneemt. Vier keer kwamen ze niet verder dan de groepsfase, in 2002 en 2010 was de achtste finale het eindstation.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl