Tour de France

Brussel - Parijs, 6 juli - 28 juli 2019

Ewan verwijst Groenewegen naar tweede plaats op Champs-Élyseés Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Wielrenner Dylan Groenewegen heeft de succesvolle Tour de France van Jumbo-Visma niet kunnen bekronen met de winst op de Champs-Élysées.

Groenewegen eindigde in de slotetappe op de tweede plaats. De winst ging naar de Australiër Caleb Ewan, die zijn derde ritzege van de Tour pakte.

"Ongelofelijk, toen we de Champs-Élysées opreden had ik al tranen in mijn ogen", reageerde een emotionele Ewan. "Ik kan niet geloven dat ik heb gewonnen."

Groenewegen ging in de laatste honderden meters de concurrentie aan de linkerkant voorbij, Ewan koos de rechterkant en was net iets sneller. De Italiaan Niccolò Bonifazio eindigde als derde.

Ineos-renner Egan Bernal stelde zijn Tourzege eigenlijk zaterdagmiddag al veilig, maar door ook de slotetappe probleemloos uit te rijden is hij definitief de winnaar van de Tour van 2019.

Hij werd op het podium vergezeld door Kruijswijk en zijn ploeggenoot Geraint Thomas, de nummer twee van de Ronde van Frankrijk.

Bernal, Thomas en Kruijswijk gehuldigd op het podium

Vier renners probeerden een massasprint te ontlopen. Tom Scully, Omar Fraile, Nils Politt en Jan Tratnik trokken vlak na het opdraaien van de Champs-Élysées ten aanval.

Zij werden in de voorlaatste ronde ingerekend door het peloton. Olympisch kampioen Greg Van Avermaet deed ook nog een poging, maar ook hij kon het jagende peloton niet voorblijven.

Door het Louvre

Bij het binnenrijden van Parijs brachten de renners nog een bezoek aan een van de beroemdste musea ter wereld, het Louvre.

Tourpeloton rijdt dwars door het Louvre Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
De uitslag van de laatste Touretappe

STER reclame