Tour de France

Brussel - Parijs, 6 juli - 28 juli 2019

Cees Bol Getty

De Ronde van Frankrijk zit erop voor Cees Bol. Zijn ploeg Team Sunweb meldt dat de enige Nederlandse debutant, die dinsdag in de zestiende etappe ten val kwam, uit voorzorg is afgestapt.

De meest recente winnaar van Nokere Koerse was betrokken bij de valpartij waarbij ook Astana-kopman Jakob Fuglsang onderuitging en de Tour moest verlaten.

Bol stapte nog wel op en vond vervolgens de aansluiting met het peloton, maar kon geen rol van betekenis meer spelen in de sprint.

Nederlandse Tourdebutant Bol op de grond na valpartij Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Bol was vandaag de troef in de sprint van Sunweb en had zijn zinnen gezet op dagsucces. Nu er drie zware Alpenritten aankomen, besloot de ploegleiding de 23-jarige Nederlander uit koers te halen. Sunweb wil niets overhaasten met het talent.

"Het doel met Cees was om de volgende stap in zijn ontwikkeling te zetten, niet om koste wat kost Parijs te halen. We willen hem niet overbelasten", vertelt ploegleider Aike Visbeek op de website van Sunweb.

'Gemengde gevoelens'

Bol zelf zegt met "gemengde gevoelens" de Tour te verlaten. "Maar dit is de beste beslissing. Van tevoren hadden we besloten het dag voor dag te bekijken en niet over de limiet te gaan", aldus Bol. "De Tour was een geweldige ervaring voor me en ik hoop terug te keren."

Bol mocht zijn opwachting maken in de Tourploeg van Sunweb doordat kopman Tom Dumoulin vanwege een blessure niet kon starten. Zijn beste klassering was de achtste plaats in de elfde etappe van Albi naar Toulouse. In de ploegentijdrit eindigde hij met Sunweb als vierde.

STER reclame