Tour de France

Brussel - Parijs, 6 juli - 28 juli 2019

Poels op rustdag: 'Tweede en derde week zullen uitwijzen wie kopman is'

Wout Poels in de Tour de France 2019 AFP

Team Ineos staat er na de eerste Tourweek uitstekend voor. De Britse ploeg bezet met Geraint Thomas en Egan Bernal de tweede en derde plek in het algemeen klassement, een dikke minuut achter geletruidrager Julian Alaphilippe.

Wout Poels weet dat zijn ploeg twee kaarten heeft om te spelen. Een absolute kopman is er nog niet, volgens de Nederlander. "De tweede en derde week zullen uitwijzen wie de kopman is."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Poels op de rustdag: 'Ik zou wel eens een keer voor eigen kans willen gaan'

Dylan van Baarle, de andere Nederlander in de Britse formatie, sluit zich bij de woorden van Poels aan. "We staan er met beiden supergoed voor, maar er kan er maar eentje winnen. We zien in Parijs wel wie het sterkst is."

In de tweede en de derde week van de Tour, hoopt Van Baarle van steun te zijn voor de kopmannen. "Ik ben wat lichter en ik merkte op La Planche des Belles Filles dat ik al beter bergop kon. Hopelijk kan ik ook lang mee in de zwaardere etappes."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Baarle is wat lichter van gewicht: 'Hoop in zwaardere etappes lang mee te kunnen'

STER Reclame