Tour de France

Brussel - Parijs, 6 juli - 28 juli 2019

Groenewegen laat Noors kampioen Grøndahl Jansen schrikken met Deens shirt

Instagram/groendahljansen

Met de sfeer zit het wel goed bij wielerploeg Jumbo-Visma, twee dagen voor de start van de Tour de France. Tenminste, wel nadat Amund Grøndahl Jansen was bekomen van de schrik en uiteindelijk toch de juiste kampioenstrui om zijn schouders had.

"Zoek de fout", schreef Grøndahl Jansen donderdagavond op Instagram. Afgelopen weekeinde werd hij voor het eerst in zijn carrière Noors kampioen. Maar op het shirt dat hij van de ploeg kreeg, was vreemd genoeg de vlag van Denemarken te zien.

'Noors en Deens lijken zo op elkaar'

"Wij plagen hem er altijd mee dat we Noors en Deens erg veel op elkaar vinden lijken", zegt ploeggenoot Dylan Groenewegen. "Toen hij Noors kampioen werd, vroeg ik of we een Deense trui konden regelen. Ploegleider Grischa Niermann heeft Agu (de kledingsponsor, red.) een berichtje gestuurd en zo kwamen we daaraan."

Waarom krijgt Noors kampioen Grøndahl Jansen een Deense trui?

Verslaggever Steven Dalebout vraagt aan Dylan Groenewegen waarom de Grøndahl Jansen het 'verkeerde' shirt kreeg.

Niet lang voor de ploegenpresentatie op donderdagmiddag opende Grøndahl Jansen het pakje met het kampioensshirt dat hij verdiend had. "Hij was helemaal blij dat hij eindelijk zijn trui had, maar was toen heel erg geschokt. Hij dacht: dit kan niet waar zijn..."

Instagram/groendahljansen

Lang heeft Groenewegen zijn helper in de sprinttrein niet laten wanhopen. "Na een minuut gaven we de goede trui en vielen de zweetdruppels van hem af."

Op beelden, gemaakt door de ploeg, is te zien hoe Grøndahl Jansen het shirt boos op de grond gooit, voor hij doorheeft dat ze hem in de maling nemen.

Klik op de tweet om de beelden te zien:

De streek van Groenewegen is de gelijkmaker in een spelletje met Grøndahl Jansen, die zelf ook wel van een grap houdt.

"Hij heeft me een keer geflikt met mijn paspoort in China. Dat had ik netjes naast me liggen, maar tien minuten voor we vertrokken, was het opeens weg. Toen was ik in schock, ik dacht dat ik niet naar huis kon. Toen maakte hij een grapje, het werd tijd om het terug te doen."

Erg veel behoefte om op voorsprong te komen lijkt Groenewegen niet te hebben. "Het staat nu 1-1, misschien moet we het daar maar bij houden."

STER Reclame