Tour de France

Brussel - Parijs, 6 juli - 28 juli 2019

Tijdritpak van Dumoulin kwijt: 'Het was even paniek vanochtend'

De voorbereiding van Tom Dumoulin op de beslissende tijdrit in de Tour de France is bepaald niet op rolletjes verlopen. Zijn speciale tijdritpak in de kleuren van de regenboog bleek zoek.

"Dat was wel even paniek vanochtend", gaf Dumoulin toe, een kleine twee uur voor de start van de tijdrit. "In het begin van de Tour geef ik altijd wat spulletjes aan de bus, zodat ik daar niet de hele tijd mee moet rondslepen. Waaronder mijn tijdritpak, maar dat was kwijtgeraakt."

"Onze kledingsponsor uit Baskenland heeft vervolgens letterlijk nog een pak in elkaar genaaid. Dus ik hoop dat het allemaal oké is."

Dumoulin: 'Wauw, jullie hebben mijn leven gered'

Onbereikbare Thomas

Over het parcours van de tijdrit is de wereldkampioen enthousiast. "Ik ben er superblij mee, het is een schitterend parcours. Het gaat op en neer en is superlastig", zei Dumoulin.

Maar hoe snel hij straks ook rijdt, de gele trui van Geraint Thomas is onbereikbaar, zei Dumoulin, die 2.05 zou moeten goedmaken op de Brit van Sky. Hij let daarom meer op Primoz Roglic, die in het algemeen klassement 19 seconden achter hem staat en ook een goede tijdrijder is.

"Roglic rijdt de laatste dagen echt een stuk sterker dan ik. Als hij die vorm vandaag weer heeft, wordt het een moeilijk verhaal denk ik. Ten opzichte van Chris Froome hoop ik wel mijn derde plek te behouden. Of eigenlijk tweede."

STER reclame