Tour de France

Brussel - Parijs, 6 juli - 28 juli 2019

Het profiel van de twintigste etappe van de Tour NOS

Geraint Thomas is nog 31 kilometer verwijderd van zijn eerste zege in de Tour de France. Zijn voorsprong op Tom Dumoulin bedraagt 2.05 en lijkt comfortabel met alleen de heuvelachtige tijdrit nog op de rol.

De renners rijden van Saint-Pée-sur-Nivelle naar Espellette en komen in het laatste stuk een heuvel van 900 meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 10 tegen. Michiel Elijzen, NOS-analist en ploegleider bij Verandas-Willems, blikt vooruit op de tijdrit.

Hoe zou jij als ploegleider Dumoulin voorbereiden op deze tijdrit?

"Tom hoeft zeker niet opgepept te worden, want hij wil deze etappe maar wat graag winnen, denk ik. Dumoulin was al een paar keer dicht bij een ritzege en kan zijn Tour nog meer glans geven als hij vandaag wint."

Hoe gevaarlijk is Roglic nog?

"Ze zullen zo'n 45 minuten over de tijdrit doen en dan is 19 seconden (het verschil in het voordeel van Dumoulin, red.) helemaal niet veel."

Dumoulin en Roglic ANP

Wie is de sterkste, denk je?

"Dan denk ik toch Dumoulin. In de derde week is Roglic weer heel goed, net zoals vorig jaar en het zal nog een spannende strijd worden tussen beiden, maar ik denk dat Dumoulin het volhoudt."

Moet Roglic nog vrezen voor Froome, die dertien seconden achter hem staat?

"Nee, Froome is op, momenteel is Roglic de betere tijdrijder. Zoals het podium er nu uitziet, zo zal het denk ik ook wel blijven."

Is er nog een kans dat een outsider er vandaag met de winst vandoor gaat?

"Dat denk ik niet, want de renners hebben wel heel zware dagen achter de rug. Op dit lastige parcours verwacht ik de klassementsmannen vooraan."

De uitzendingen van 28 juli

Etappe 20: live 12.00 uur NPO 1 en NOS.nl
Radio Tour de France 14.00 uur NPO Radio 1
Sportjournaal: de samenvatting 18.46 uur NPO 1 en NOS.nl
De Avondetappe 22.21 uur NPO 1 en NOS.nl

STER reclame