Tour de France

Brussel - Parijs, 6 juli - 28 juli 2019

NOS Wielrennen

Sagan met schrik vrij na stuurfout: 'Ik vloog richting het bos'

Sagan: 'Ik landde met mijn kont op een grote steen'

Peter Sagan is niet ongeschonden door de zeventiende etappe van de Tour de France gekomen. De drievoudig ritwinnaar ging halverwege de 65 kilometer lange rit onderuit in de afdaling van de Col de Val Louron-Azet. Hij kon zijn weg, met de nodige schaafwonden en omgeven door zijn ploeggenoten van Bora, vervolgen.

De drager van de groene trui kwam op ruim 26 minuten over de streep, zo'n acht minuten voor het verstrijken van de tijdslimiet. Sagan is al zeker van de zege in het puntenklassement, maar moet wel de meet in Parijs halen.

"Ik maakte een remfoutje in een bocht. Ik vloog richting het bos en landde met mijn kont op een grote steen", vertelde Sagan lachend over zijn crash. Hij hield er wat schaafwonden en een pijnlijke bilspier aan over. "Ik hoop dat het morgen beter gaat voelen als we fietsen."

Denken aan afstappen doet de Slowaak nog niet. "Een paar dagen voor Parijs? Nee. We zullen morgenochtend wel zien hoe het gaat."

Het Tourpeloton heeft al flink wat sprinters zien uitvallen deze Tour. Vorige week donderdag stapten Dylan Groenewegen, Fernando Gaviria en André Greipel af, een dag eerder verlieten Marcel Kittel en Mark Cavendish de race. Michael Matthews, vorig jaar winnaar van de groene trui, viel al in de eerste week uit.

Arnaud Démare moet de laatste etappes ook al telkens knokken om op tijd te finishen. De Fransman kwam dit keer na een klein half uur binnen.

STER reclame