Tour de France

Brussel - Parijs, 6 juli - 28 juli 2019

Colombiaanse fans juichen als Egan Bernal voorbij komt lopen AFP

Het stikt van de Colombiaanse fans in de Tour de France. Ze komen voornamelijk om Nairo Quintana - de nummer twee van 2013 en 2015 - naar voren te schreeuwen, maar laten zich toch ook horen als Egan Bernal voorbijkomt.

Wie? Egan Bernal, met zijn 21 jaar de jongste renner in deze Tour en de belofte voor de toekomst. Hij rijdt bij Team Sky nu nog aan de zijde van Chris Froome, maar moet over vijf jaar zelf de kopman zijn. "In principe wel", zegt ploegleider Servais Knaven.

"Dat hebben we in de winter zo besproken", gaat de Nederlander verder. "Bernal is al drie, vier stappen verder dan verwacht. We hadden bijvoorbeeld niet gedacht dat hij nu al klaar zou zijn om de Tour te rijden."

Winst in Californië

Dat werd wel duidelijk toen Bernal eerder dit jaar met de besten meekon in de Ronde van Catalonië, daarna tweede werd in de Ronde van Romandië en in mei zelfs de Ronde van Californië won. Knaven: "Toen wisten we: we moeten hem in de Tour hebben."

Wat denkt de Colombiaan zelf? Kan hij over vijf jaar de Tour winnen? "Daar durf ik niet aan te denken. Zo werkt het ook niet", laat de huidige nummer 23 van het algemeen klassement voorzichtig weten.

Knaven valt hem bij. "Quintana kwam ook heel snel. 'Die gaat vijf keer de Tour winnen', zeiden ze. Maar het is hem nog steeds niet gelukt. Feit is wel dat Bernal de capaciteiten heeft om de Tour een keer te winnen."

STER reclame