Tour de France

Brussel - Parijs, 6 juli - 28 juli 2019

Poels teleurgesteld in weggestuurde ploeggenoot Moscon

NOS Wielrennen
Wout Poels in de Tour de France AFP

"Het gedrag van Moscon kan niet door de beugel", zegt Wout Poels tijdens de tweede rustdag van de Tour.

Zijn ploeg Team Sky moet het vanaf morgen met een man minder doen. Gianni Moscon werd na de vijftiende etappe uit de wedstrijd gehaald omdat hij had uitgehaald naar een tegenstander. "Het is een hele aardige jongen en ik kan goed met hem overweg. Hij laat zich alleen af en toe gaan als er wat voorvalt."

Poels over ploeggenoot; 'Zijn gedrag kan niet door de beugel'

Poels bevindt zich met nog zes ritten te gaan in een unieke situatie. "We staan één en twee in het klassement. Dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt." Wie er uiteindelijk wint, maakt voor Poels niet zo veel uit. "Ik denk dat degene die een kans krijgt er gewoon voor moet gaan."

Nadat Thomas het Critérium du Dauphiné had gewonnen, wist Poels dat de Welshman veel in zijn mars had. "Helemaal verrast zijn we natuurlijk niet. Vooraf wisten we dat Thomas goed zou kunnen meekomen. Dat hij nu zo veel voorsprong heeft is knap. Voorlopig kijken we van dag tot dag hoe we alles gaan aanpakken."

Poels: maakt mij niet uit wie van Sky de Tour wint

Corné Hendriks in gesprek met Wout Poels op de tweede rustdag in de Tour.

'Hier om te winnen'

Teammanager Dave Brailsford is duidelijk over de doelen van Team Sky. "We zijn hier om te winnen. We zitten in een prima uitgangspositie en dat willen we graag zo houden."

Brailsford laat zich niet uit over wie er met het geel om zijn schouders in Parijs moet staan. "Ik doe geen uitlatingen over hoe we het gaan doen, maar we hebben er uitgebreid over nagedacht."

Sky-baas Brailsford: 'Moscon heeft de ploeg benadeeld'

Gedupeerd

Brailsford reageerde ook op de uitsluiting van Moscon. "Het is erg jammer en hij is ontzettend teleurgesteld. Hij heeft zichzelf en het team gedupeerd."

Team Sky gaat de komende weken met passende maatregelen komen. "We richten ons eerst op de Tour. Daarna ga ik de feiten en het proces analyseren en beslissen we wat we gaan doen."

STER reclame