Tour de France

Vendée-Pays de la Loire - Parijs, 7 juli - 29 juli 2018

Official broadcaster

Etappe 4: Henk Lubberding verwacht een 'Peter Sagan-sprintje'

Het profiel van de vierde etappe van de Tour NOS

Daags na de ploegentijdrit staat de renners weer een vlakke etappe te wachten van 195 kilometer. Vanuit startplaats La Baule rijden de renners eerst naar het noordoosten.

Halverwege buigt het peloton dan naar het westen, waar het richting finishplaats Sarzeau één klimmetje (vierde categorie) tegenkomt. NOS-analist Henk Lubberding blikt vooruit op de vierde etappe van de Tour.

Verwacht je weer een massasprint, zoals in de eerste etappes?
"Dat denk ik wel, al loopt de weg in de laatste kilometer nog redelijk omhoog. Ik zeg: dat wordt een Peter Sagan-sprintje."

Of een Michael Matthews-sprint, toch?
"Hmm, tegen een goede Sagan weet ik het niet. Alhoewel, Matthews maakt een goede indruk. Ach, de ene dag gaat het allemaal makkelijker dan de andere dag. Je kunt het van tevoren nooit helemaal voorspellen."

"Dat zag je ook aan Sagan gisteren, want hij moest lossen in de ploegentijdrit. Het zijn allemaal ook maar mensen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De sprint van zondag: Sagan wint voor Démare en Colbrelli
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Wat voor indruk heb je van Dylan Groenewegen?
"Ik sprak gisteren een van zijn masseurs en die vond dat hij er niet helemaal goed uitzag. Hij had een vreemd kleurtje, dat merkt zo'n masseur ook aan de spierspanning. Zoiets is niet na één dag verdwenen, maar Groenewegen krijgt meer kansen deze week. Ik denk zelfs dat hij komende zondag in de etappe naar Roubaix mee kan doen om de winst."

Is er nog een kans dat een kopgroep het vandaag wél volhoudt?
"Nee, in deze eerste week niet. Deze week hebben de renners zes kansen, dat is echt niet vaak gebeurd in de geschiedenis. En als je als sprinter wil winnen, moet dat deze week gebeuren."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Groenewegen had kramp in zijn bil

Gaan de renners die ploegentijdrit van gisteren nog voelen?
"Ja, vooral de bilspieren. Iedere renner zal voelen dat hij zich gisteren meer ingespannen heeft dan bij een gewone vlakke etappe."

Tom Dumoulin presteerde uitstekend in de ploegentijdrit. Wat moet hij vandaag doen?
"Geen tijd verliezen. Maar ja, dat geldt natuurlijk voor alle klassementsmannen. Je moet vechten voor je plekje en zorgen dat je de gevaren ontwijkt."

De uitzendingen van dinsdag 10 juli

Radio Tour de France14.00 uurNPO Radio 1
Etappe 4: live14.10 uurNPO 1 en NOS.nl
Sportjournaal: de samenvatting18.50 uurNPO 1 en NOS.nl
De Avondetappe22.31 uurNPO 1 en NOS.nl

STER Reclame