Tour de France

Vendée-Pays de la Loire - Parijs, 7 juli - 29 juli 2018

Official broadcaster

Etappe 3: welke verschillen ontstaan er in de ploegentijdrit?

De route van de derde etappe van de Tour de France NOS

Chris Froome krijgt vandaag al de kans om zijn achterstand van 51 seconden op Tom Dumoulin en Vincenzo Nibali te verkleinen. Team Sky is een van de favorieten voor de ploegentijdrit van 35,5 kilometer rond Cholet.

De discipline staat voor het eerst sinds 2015 weer op het programma in de Tour. Zes vragen aan Sebastiaan Timmerman, NOS-verslaggever op de motor, over de ploegentijdrit.

Is een ploegentijdrit bijzonder vanaf de motor?
"Ja, na twee toch behoorlijk voorspelbare etappes is het een leuke afwisseling. Ik hoop één of twee ploegen te kunnen volgen. Er zit vijf minuten tussen de start van de ploegen, dus dat moet wel lukken."

"Ik zou graag achter Sunweb rijden, die ploeg wil ik wel volgen vanwege Tom Dumoulin."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

September 2017: Team Sunweb verrast met wereldtitel tijdrijden
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Sunweb mist Wilco Kelderman, behoren ze nog wel tot de favorieten?
"Jawel, want Sunweb heeft nog altijd drie van de zes wereldkampioenen in de ploeg. Naast Dumoulin zijn dat Søren Kragh Andersen en Michael Matthews."

Welke ploegen kunnen nog meer winnen?
"QuickStep is altijd goed, zij hebben met Niki Terpstra een sterke motor. Maar ook BMC maakt kans. Zij moeten tijd terugpakken voor Richie Porte. En Sky natuurlijk, voor hen geldt hetzelfde voor Froome."

De renners zijn in de buurt van Les Herbiers, een stadje dat een van de finalisten van de Franse beker leverde. En er wordt jaarlijks een tijdritkoers gereden. Herman van der Zandt vertelt over de plaats.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Les Herbiers, een stadje van bekersprookjes en tijdrijders

Geraint Thomas heeft één seconde voorsprong op zijn Sky-ploeggenoten. Zie je hem de gele trui pakken?
"Dat zou zomaar kunnen. Ik weet niet of ze erop zitten te wachten bij Sky, maar ze zullen er zeker niet minder hard om rijden. Froome zal de kans om een deel van zijn achterstand goed te maken niet laten liggen."

Wat verwacht je van Movistar?
"Zij beheersen dit onderdeel veel minder. Nario Quintana en zijn ploeggenoten zullen blij zijn als het avond is."

Valt er al iets te zeggen over de tijdverschillen die kunnen ontstaan?
"Dat vind ik lastig in te schatten. Je ziet vaak dat het een secondenspel wordt tussen de topteams, dus ik zie Sky zeker niet die 51 seconden goedmaken op Sunweb, dat zou me verbazen."

De Touruitzendingen van maandag 9 juli

Radio Tour de France14.00 uurNPO Radio 1
Etappe 3: live15.10 uurNPO 1 en NOS.nl
Sportjournaal: de samenvatting18.46 uurNPO 1 en NOS.nl
De Avondetappe22.02 uurNPO 1 en NOS.nl

STER Reclame