Marcel Kittel
NOS Wielrennen

Katusha zet tijdens de Tour de France in op Kittel en Zakarin

Katusha zet de komende Tour de France zijn kaarten op Marcel Kittel en Ilnoer Zakarin. Met de rappe Duitser mikt de ploeg op dagsuccessen, terwijl de Rus als kopman voor het klassement van start gaat.

Kittel tekende in 2017 voor vijf ritzeges, maar moest na een val in de zeventiende etappe opgeven. Op dat moment had hij de groene trui stevig om de schouders. In totaal heeft de Duitse sprinter al veertien keer een etappe op zijn naam geschreven.

Zakarin won vorig jaar de etappe naar Finhaut-Emosson en eindigde als 25ste in het klassement.

Een van hun helpers is tijdritspecialist Tony Martin. De Duitser heeft vijf Tour-etappes op zijn naam staan, drie daarvan pakte hij in een individuele tijdrit.

De Kroaat Robert Kiserlovski, de Amerikaan Ian Boswell, de Rus Pavel Kotsjetkov en de Duitsers Rick Zabel en Nils Politt zijn de andere helpers van Kittel en Zakarin.

Realistisch doel

Hoewel Kittel een grote reputatie geniet, wil het dit jaar nog niet echt vlotten met het 30-jarige sprintkanon. Hij was pas twee keer succesvol, beide ritzeges boekte hij in de Tirreno-Adriatico.

Kittel begint naar eigen zeggen met een realistische instelling aan de Tour. "Je kunt nooit vijf etappezeges in de Tour als doel stellen", zegt hij. "Daarom gaan we eerst voor één ritoverwinning, zoals ik dat vroeger altijd deed. Dat is beter."

De Tour begint op zaterdag 7 juli met de etappe van Noirmoutier-en-Île naar Fontenay-le-Comte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl