Tour de France

Brussel - Parijs, 6 juli - 28 juli 2019

NOS Wielrennen Aangepast

Geëmotioneerde ritwinnaar Groenewegen: ik pak hem gewoon

Geëmotioneerde Groenewegen: we laten het zien op de belangrijkste dag

Dylan Groenewegen heeft de tranen in zijn ogen staan na zijn etappezege op de Champs-Élysées. "Dit is waar we op gehoopt hadden, het is geweldig dat het lukt."

Groenewegen kwam al op 250 meter op kop van het peloton. "Dat is wat ik altijd wilde en nu doe ik het gewoon. Als je dan toch moet winnen, is dit wel een heel mooie dag", lacht de Lotto-Jumbo-renner.

"Ik zat met Alexander Kristoff te boksen om in het wiel te komen en ging als tweede door de bocht. Toen hoorde ik de aanmoedigingen in mijn oortje. De sprint leek een eeuwigheid te duren, maar ik pak hem gewoon."

"We kregen heel veel kritiek dat het niet goed was, maar we laten op de belangrijkste dag voor sprinters zien hoe het wel moet. Ik denk dat we de benen hebben laten spreken en iedereen de mond kunnen snoeren", zegt Groenewegen.

"Op het Nederlands kampioenschap zaten we er dichtbij maar lukte het niet. Tot nu toe lukte het ook in de Tour niet. Maar vandaag lukte alles, winnen op de Champs-Elysées is ongelofelijk. Daar gaan we wel een biertje op drinken."

STER reclame