Tour de France

Vendée-Pays de la Loire - Parijs, 7 juli - 29 juli 2018

Official broadcaster

Barguil zeker van bollentrui, Matthews heeft groen zo goed als binnen

Aangepast
Warren Barguil in zijn bolletjestrui op het podium AFP

Warren Barguil kan de eindzege in het bergklassement van de Tour France niet meer ontgaan. De enige voorwaarde: hij moet zondag nog wel de eindstreep halen in Parijs.

Zijn voornaamste belager, de Sloveen Primoz Roglic, had in de achttiende etappe op de Col de Vars punten moeten pakken om de achterstand te verkleinen. Dat gebeurde niet, waardoor de renner van Sunweb drie dagen voor het einde al zeker is van de bollentrui.

Dankzij de ritzege op de Col d'Izoard mocht Barguil nog eens veertig punten bijschrijven, waardoor hij nu 89 punten voorsprong heeft op Roglic, terwijl er nog maar zes punten te verdienen zijn.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Matthews: ongelofelijk, die voelt als een droom

Met Michael Matthews, kamergenootje van Barguil, gaat Sunweb zo goed als zeker nog een trui verdienen. Matthews staat honderdzestig punten voor André Greipel en er zijn nog precies honderdzestig punten te verdienen.

Om op gelijke hoogte te komen moet Greipel morgen en zondag zowel de tussensprint als de etappe winnen en zaterdag de tijdrit op zijn naam schrijven.

Zeldzame combinatie van groen en bollen

Slechts vier ploegen slaagden er in het verleden in zowel de groene als het bergklassement te winnen. Faema won beide klassementen in 1969 met Eddy Merckx. Gert-Jan Theunisse en Sean Kelly wonnen de truien in 1989 voor PDM.

In 1991 bezorgden Djamolidin Abdoezjaparov en Claudio Chiappucci de ploeg Carrera voor de berg- en de sprinttrui en vorig jaar brachten Rafal Majka en Peter Sagan Team Tinkoff hetzelfde succes.

STER Reclame