Tour de France

Vendée-Pays de la Loire - Parijs, 7 juli - 29 juli 2018

Official broadcaster

Sagan oneens met uitsluiting: heb niets verkeerds gedaan

Aangepast
1/2Peter Sagan legt een verklaring af... NOS
2/2...de internationale media hangen aan zijn lippen NOS

Peter Sagan is het niet eens met zijn uitsluiting van de Tour de France. "Ik heb niets fout gedaan. Het was een crazy sprint, maar dat gebeurt vaker. Dit was niet de eerste, en zeker niet de laatste keer", vertelde de Slowaak vanmorgen, terwijl hij omringd werd door een bataljon van camera's en verslaggevers.

De jury haalde de Slowaak na de vierde etappe uit koers nadat hij in de finale een duw had uitgedeeld aan Mark Cavendish, die hard tegen de boarding smakte en daarbij een gebroken schouderblad opliep. Cavendish heeft de Ronde inmiddels verlaten.

In een eerste reactie na de etappe van dinsdag waste Sagan zijn handen al in onschuld. "Hij (Cavendish, red.) kwam opeens langszij op rechts. Ik wilde in het wiel van Kristoff. En Mark kwam snel van rechts en toen kon ik niet meer naar links."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sagan na uitsluiting: ik heb niets fout gedaan

Beslissing accepteren

Hoewel zijn ploeg Bora in eerste instantie protest aantekende tegen de uitsluiting, legt Sagan zich bij de straf neer. "Ik kan niet anders dan de beslissing van de jury accepteren", zei hij vanmorgen.

De wereldkampioen, die al één etappe won in deze Tour, richtte zich tot slot nog tot de onfortuinlijke Cavendish. "Ik baal dat Mark is gevallen. Het is belangrijk dat hij snel herstelt. Ik wens hem veel beterschap."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sagan rijdt Cavendish de hekken in, elleboog of niet?
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER Reclame