Tour de France

Brussel - Parijs, 6 juli - 28 juli 2019

Aangeslagen Kelderman: dit is superbalen

George Bennett heeft blaren op zijn vingers. Nadat Wilco Kelderman onderuit ging in de afdaling van de Col de Val Louron-Azet probeerde Bennett de wielen te verwisselen. Maar die waren te heet om fatsoenlijk vast te pakken. "We daalden af met tachtig kilometer per uur, in de bochten remden we maar tien km per uur. Omdat we zo hard moesten remmen, werd de velg heel heet. Daardoor smolt de lijm."

"Het is heel ongelukkig voor Wilco, hij doet het zo goed." Kelderman zelf baalt ook als een stekker. "Dit is superbalen, het ging heel goed. Met deze hitte is er een kans dat de tube eraf loopt en dat is gebeurd."

Kelderman onderuit in afdaling Col du Val Louron-Azet Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kelderman heeft schaafwonden op beide armen, zijn benen en zijn gezicht. "Ik baal er heel erg van dat dit gebeurt. Morgen zien we weer verder." De negende etappe naar Andorra Arcalis zal Kelderman op andere wielen rijden. "Maar dat is vooral een gevoelskwestie", zegt mecanicien Vincent Hendriks.

'Ontzettend zuur'

Ploegleider Merijn Zeeman spreekt van een 'enorme domper'. Kelderman begon de dag als nummer twaalf van het algemeen klassement, met dezelfde tijd als Chris Froome. Nu staat Kelderman zestiende op 1.55 van de geletruidrager. 

Het stuur van Wilco Kelderman na zijn valpartij NOS

STER reclame