NOS Wielrennen

Dumoulin: met dit soort etappes doe je niemand een plezier

Dumoulin: met dit soort etappes doe je niemand een plezier

Dat Tom Dumoulin geen enerverende dag beleefde in de Tour de France, maakte hij onderweg duidelijk door nadrukkelijk te gapen. Na de finish uitte hij stevige kritiek op de organisatoren.

"Hier doe je niemand een plezier mee", verzuchtte Dumoulin na de finish in Angers. "En dat gaat morgen weer zo worden... Dan is er helemaal niets te verdienen, misschien rijdt er morgen wel helemaal niemand weg."

Het was dat de Breton Armindo Fonseca graag als koploper door zijn geboortestreek wilde rijden, anders zou het peloton mogelijk vandaag al als één groep naar de finish gewandeld zijn. Het kat-en-muisspel dat vervolgens met Fonseca gespeeld werd, was pijnlijk.

Dumoulin gaapt tijdens slaapverwekkende etappe

"Je krijgt veel leukere etappes als je ze korter maakt", vindt Dumoulin. "Ik ben van mening dat dit soort ritten niet meer in de Tour horen. Boven de 200 kilometer vlak is niet meer van deze tijd. Daar zie ik het nut niet van in."

Hoe saai ook, zelfs een wandeletappe laat zijn sporen na. "In de finale kwam alle energie er nog wel uit, dus ik heb toch nog wel pijn gehad."

Tour de France 2016: samenvatting etappe 3

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl